Edukacinė išvyka į Šiaulius. Kokybės krepšelio projektas

Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos 2a klasės mokiniai rugsėjo 29 dieną vyko į edukacinę išvyką į Šiaulius. Išvyka buvo finansuojama projekto „Kokybės krepšelis“ lėšomis. Mokiniai susipažino su Šiaulių „Aušros“ istorijos muziejumi ir dalyvavo edukacijoje „Puodų lipdymas senoviniais būdais“. Jos metu ne tik susipažino su atskirų istorinių laikotarpių keramika, jos tipais ir formomis, išgirdo apie keramikos gamybos ir senovės žmonių gyvenseną, buitį, bet ir  virveline technika  nusilipdė kiekvienas savo molinį puodelį. 

Išvykos metu antrokai apsilankė ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje. Ten apžiūrėjo visus tris pastato aukštus ir juose įkurtas erdves: skaityklas, konferencijoms ir mokymams skirtas patalpas, skyrius; žaislotekoje išbandė žaidimus: edukacinį veiklos stalą, šviesos ir smėlio stalą. Kompiuterių klasėje atsakė į klausimus apie biblioteką ir dalyvavo viktorinose „Spalvos“, „Gyvūnai“. 

Po veiklų mokiniai dar aplankė Šiaulių miesto simbolius ir išskubėjo namo. Iš kelionės grįžo geros nuotaikos, kupini įspūdžių ir įdomių patirčių.

Nuotraukos:
Jovita Butnorienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas