Sveikata visus metus 2022

Progimnazijos antrokai dalyvauja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamame projekte  „Sveikata visus metus 2022“.

Projekto tikslas – padėti vaikams įgyti bendrą sveikatos suvokimą, išsiugdyti sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius bei nuostatas, atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, paskatinti juos rinktis sveiką gyvenimo būdą.

Vasario mėnesio iššūkis:

Sveikas vargšas turtingesnis už ligotą karalių.

Veiklų aprašymas

  1. Minčių lietus.

Mokinius supažindinome su projektu ,,Sveikata visus metus 2022‘‘ ir pristatėme vasario mėnesio temą. Aiškinomės, kaip vaikai supranta šį posakį. Savo mintis mokiniai surašė į lašelius.

  1. Edukacija ,,Arbata‘‘.

Kaip gydyti įvairius negalavimus natūraliomis priemonėmis? Ši tema ypač aktuali šaltuoju metų laikotarpiu. Vykome į arbatos namus ,, Arbatos šypsena‘‘ Akmenėje. Dalyvavome puikioje 2 valandų edukacijoje apie arbatą. Šioje veikloje mokiniai buvo išsamiai supažindinti su žolelių paruošimu, arbatos rūšimis, gaminimo taisyklėmis, įvairių vaistinių arbatų savybėmis. Mokiniai patys gamino arbatžolių mišinius, galvojo pavadinimus, pristatė savo arbatas ir, žinoma, ragavo, skanavo su pyragu.

https://youtu.be/b3ZeebBNxts

  1. Grynas oras – sveikata!

Kodėl sveika būti lauke? Kiek laiko reikia praleisti kasdien gryname ore? O ką veikti? Ir žiemą? Kaip saugiai žaisti žiemos žaidimus? Šių pokalbių metu aiškinamės su mokiniais gryno oro ir judėjimo svarbą, akcentuojame saugų elgesį ant ledo, čiuožinėjant rogutėmis. Kiekvieną dieną, vieną pertrauką praleidžiame mokyklos kieme. Dalyvavome patyriminėje pamokoje, kurią vedė Akmenės Priešgaisrinė Gelbėjimo Tarnyba: stebėjome kaip elgtis įlūžus ledui.

https://youtu.be/RxtHj2ZtNqw

 

Veiklas atliko Naujosios Akmenės ,,Saulėtekio‘‘ progimnazijos pradinukai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas