Kalėdinė eglutė

Matematika ir Kalėdos - labai skirtingi dalykai. Tačiau 5a, 5b, 5c klasių (1 srauto) mokiniai labai gerai žino, kad Kalėdose labai daug matematikos. Eglutė gali būti sudaryta iš daug stačiųjų trikampių. Dovanos – kubai, stačiakampiai gretasieniai, o eglutės žaisliukai – trikampiai, kvadratai, stačiakampiai, skrituliai.

Gruodžio 22 dieną mokytojos R. Rudienė ir A. Kazlauskienė pakvietė mokinius į integruotą patyriminę matematikos ir žmogaus saugos  pamoką ,,Kalėdinė eglutė“. Mokiniai, dirbdami grupėse, sumaniai, išradingai ir kūrybiškai atliko visas matematines užduotis, o jos nebuvo lengvos. Nelengva iškirpti kvadratą, kurio kraštinė 61 centimetras, apskaičiuoti jo plotą, perimetrą. Nubrėžus kvadrato įstrižaines, reikėjo gauti du stačiuosius trikampius. Mokinių laukė vis naujos užduotys, išbandymai, skaičiavimai, Kalėdų eglutės konstravimas. Eglutę reikėjo ir papuošti.

Pamokoje apsilankė mokyklos direktorė V. Karalienė, kuri penktokų paklausinėjo apie trikampio kampų dydžių sumą, kaip rasti nežinomą šventinės eglutės (trikampio) kampą. Džiugu, kad į visus direktorės klausimus penktokai atsakė teisingai. Mokytoja A. Kazlauskienė su mokiniais diskutavo apie žiemos bei švenčių džiaugsmus ir pavojus, priminė, kaip saugiai elgtis.

 

                                                                                      Matematikos mokytoja metodininkė Roma Rudienė

Nuotraukos:
Roma Rudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas