8c klasės edukacinė ekskursija į Klaipėdą

                      Laikrodžių muziejus

  Klaipėdos laikrodžių muziejus įkurtas 1984 m. Mes muziejuje apsilankėme gegužės 25 dieną.

               Didžiausią įspūdį paliko paskaita apie senovinius laikrodžius. Edukacijos vadovė, klausdama ir intriguodama prizais, sugebėjo mus linksmai įtraukti į  edukacinį užsiėmimą „Senoviniai laikrodžiai“.

               Sužinojome, kad pirmasis skaičiavimo matas buvo kalendorius. Išgirdome,  iš kur kilo įvairūs posakiai apie laiką. Štai „Pilstyti iš tuščio į kiaurą“ kilo iš romėnų, o „Visi vandenys nutekėjo“ - iš graikų laiko matavimo potyrių. Sužinojome, kiek įvairių mechanizmų žmogus buvo sukūręs prieš išrasdamas mūsų šiandieninį laikrodį. Tikrai labai įdomūs  vandens, ugnies ir kišeniniai laikrodžiai. Smėlio laikrodžiuose iš pradžių buvo naudojamas sutrintas kiaušinio lukštas.

               Ekskursiją po laikrodžių muziejų baigėme pirmame muziejaus aukšte.  Sužinojome neįtikėtinų faktų, kaip buvo matuojamas laikas, matėme įvairių laikrodžių iš viso pasaulio.

      Delfinų ir jūros liūtų pasirodymas

              Delfinariumas taip pat  paliko daug įspūdžių. Įėję į pastatą išvydome didelį akvariumą, kuriame plaukiojo delfinai.  Prasidėjus pasirodymui, išgirdome garsią muziką ir įbėgo dresuotojai. Ne tik stebėjome, bet ir išgirdome, kad delfinai yra šiltakraujai gyvūnai , jaunikliai minta mamos pienu ir gyvena  Ramiajame vandenyne.

               Po delfinų atšuoliavo jūros liūtai. Sužinojome, kad jie užauga iki 4 m ilgio ir gali sverti daugiau nei 300 kg . Nors viskas truko valandą ir 30 minučių, nespėjome pastebėti, kaip pralėkė laikas.  Įdomiausia buvo žiūrėti, kaip jūros liūtai  piešia Lietuvos Trispalvę, klausytis, kaip dainuoja pagal natas. Vyravo tokia užburianti nuotaika! Jautėme pagarbą dresuotojams, plojome delfinams  ir jūrų liūtams. Buvome sužavėti pasirodymo. O  arena ūžė pilna pilnutėlė!

    Jūrų muziejus ir akvariumas

   Vos įžengus į Jūrų muziejų, mūsų žvilgsnį patraukė akvariumo viršuje plaukiojančios žuvys. Jų buvo tiek daug, kad netekome žado! Pradėję tyrinėti muziejaus vidų, išvydome  daug nematytų, retų  jūros gyvybių. Buvo sunku patikėti, jog visa tai slepiasi jūrų gelmėse... Gyvių ir žuvų buvo pačių  įvairiausių, nuo mažiausių iki didžiausių!

   Nusileidę žemyn laiptais, patekome lyg į jūros dugną.  Aplink  žuvys ir vanduo... Tai buvo neapsakomas  vaizdas ir jausmas ! Ypač tada , kai virš tavęs plaukia apie metro ilgio žuvys ... Negalime apsakyti to jausmo, vaizdai tiesiog atėmė žadą...

 

     Kelionei baigiantis nuoširdžiai tarėme  „ačiū“ klasės vadovei Zitai Kurpiuvienei ir su mumis vykusiai geografijos mokytojai Jurgitai Zarembienei .                                                                                                                         Įspūdžius užrašėme mes,  visi 8c klasės mokiniai.

Nuotraukos:
Z. Kurpiuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas