Pilietiškumo diena „Nors esam pasauly tik trys milijonai“

Mokyklos pagrindinio ugdymo plane  numatyta Pilietiškumo diena, skirta Kovo 11-ajai, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui paminėti, išsiskyrė STEAM veiklomis ir integruotomis pamokomis. Šiandieniniai mokytojai, ieškodami naujų mokymo metodų, kurie didina mokinių motyvaciją, skatina mokinių kūrybiškumą, stebina savo išmone, veiklumu, įrodo esantys savo dalyko profesionalai.

Pilietiškumo dieną „Nors esam pasauly tik trys milijonai“ prasidėjo klasių vadovių vedamomis klasių valandėlėmis, kurių tikslas išsiaiškinti kodėl Lietuva turi dvi Nepriklausomybes?   Savarankiškai ieškodami informacijos interneto platybėse, atliko mokytojos Jolantos Pociūtės Kahoot pateiktas užduotis, aptarė sudėtingiausius klausimus.  Pamokoje  „Cheminė Nepriklausomybės sudėtis”,   mokytojos Larisa Clystova ir Rena Šimkuvienė akcentavo, kad visi turime užkoduotą ypatybę, be kurios Lietuvos laisvė būtų nebe tokia, kokią turim. Mokytojos Aina Akonaitė - Jašmontienė ir Ilona Naglienė  "Lietuvos Valstybingumo simboliai muzikoje ir fizikoje" įrodė, kad stebuklai gali vykti ir kasdieninėje aplinkoje, tik reikia gero ūpo, pasitikėjimo ir ... cukraus. Klausimas "To be, or not to be, that is the question" aktualus visada ypatingose situacijose. Jo prasmingumą Lietuvos istorijos etape akcentavo  mokytoja Greta Jockutė. Kurių  šalių vėliavose dominuoja  Lietuvos vėliavos spalvos?  Pamokoje ,,Lietuvos trispalvė pasaulyje"  mokytojos Roma Kleinienė ir Gražina Liaukšienė stebino atsakymais ir paprastais būdais nusipinti draugystės apyrankę.

Refleksijos pamokoje mokiniai ne tik apmąstė mokymosi veiklų tikslus, savo mokymosi gebėjimus, įsivertino ką išmoko, sužinojo, atliko, įvardino  mokymosi sėkmes ir kilusius sunkumus, bei suteikė grįžtamąjį ryšį veiklų tobulinimui.

Pamokose siekta kiekvieno mokinio STEAM ūgties, puoselėtos vertybės, vienijančios progimnazijos narių bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrą.

Mokytoja J.Pociūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas