Edukacinė ekskursija į Kauno tvirtovės VII fortą

8b klasės edukacinė  ekskursija į Kauną (finansuojama iš Kokybės krepšelio lėšų).

Gegužės 19 d. vykome į Kauno tvirtovės VII fortą, kuriame yra įsikūrusi gamtos ir tiksliųjų mokslų mokykla. Susiskirstėme į dvi grupes. Viena grupė dalyvavo edukacinėje programoje „ Fotosintezė II“ ir susipažino su fotoefekto reiškiniu, sužinojo jo naudą fotosintezės procesui, kokiomis savybėmis turi pasižymėti organizmai, kad galėtų gaminti  deguonį. Atliko tiriamąjį darbą su augalais ir išskyrė fotosintezei būtiną pigmentą chlorofilą.

Antroji grupė dalyvavo edukacinėje programoje „Šviesos magija“. Susipažino su švytinčių medžiagų savybėmis. Išsiaiškino, kaip galima atpažinti padirbtus pinigus, dokumentus, gamino ne tik švytinčius tirpalus, bet ir šviečiantį šlykštuką. Įspūdžių buvo labai daug, abi veiklos labai patiko.

Toliau keliavome į „Aklųjų instaliacijas“. Šis muziejus įsikūręs Kauno Sobore. Ekspozicija yra visiškai nematoma,  ją galima tik pajausti per garso, lytėjimo bei uoslės pojūčius. Turėjome brautis pro kabančius daiktus, elastingas juostas, garsų, kvapų, pirštų lietimo erdves. Informacija pateikiama Brailio raštu ir įprastais ženklais bei užrašais. Pojūtis nenusakomas – baimė kaustė visą kūną, bet buvo smagu.

8b klasės mokiniai ir auklėtoja Ilona Paleckienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas