Trečiokų edukacinė išvyka

Birželio 7d., 3b ir 3d klasės vyko į edukacinę, pažintinę ekskursiją su STEAM veiklomis į Mosėdį ir Palangą. Aplankė, įgijo žinių ir susipažino su V.Intos akmenų muziejumi, parku, V.Intos sodyba.

Dalyvavo STEAM veikloje – edukacijoje. Vaikai susipažino su mineralų savybėmis – retumu, skaidrumu, kietumu, tvirtumu, neįprasta išvaizda, blizgesiu, spalva, vaizdžiai susipažino su falsifikuotais mineralais ir tikrais, kaip jie atrodo natūralioje uolienoje. Buvo supažindinti su muziejuje saugomais ir eksponuojamais mineralais. Apžvelgė mineralų kaip kristalinių uolienų kilmę, susipažino su netradiciniu mineralų panaudojimu. Darė darbelį - kūrė vienetinę papuošalų apyrankę. Atlikdami STEAM veiklą, vaikai lavino vaizduotę, gerino smulkiosios motorikos įgūdžius, bet kartu suteikė galimybę savo rankomis sukurti nuostabų kūrinį. Ir jiems puikiai pavyko. Išvykę iš Mosėdžio aplankėme Barstyčių akmenį, didžiausią riedulį Lietuvoje. Vaikai ne tik pamatė didžiulį riedulį, bei susipažino su jo sandara, perskaitė padavimą apie Barstyčių akmens atsiradimą. Po to nuvykome į Palangą.  Aplankėme Palangos bažnyčią, užlipome į bažnyčios bokštą. Nuėjome ant Birutės kalno, pasigrožėjome grafo Tiškevičiaus rūmais, susipažinome su Basanavičiaus aikšte, pabuvojome prie Baltijos jūros. Visi grįžo su puikia nuotaika ir naujomis patirtimis.

Po ekskursijos vaikai, kitą dieną atėję į mokylą, aptarė patirtus įspūdžius ir pasitikrino savo sukauptas žinias atlikdami anketas ir darydami diagramas.

 

 

Nuotraukos:
Daiva Jovaišaitė, Ina Batavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas