Europos kalbų diena: suvienijus įvairovę

  • Paskelbė : Greta Jockutė
  • Paskelbta: 2022-10-07
  • Kategorija: Renginiai

Kaip ir kasmet,  nuo pat 2001 metų,  „Saulėtekio“  5-8 klasių mokiniai  rugsėjo mėnesį paminėjo Europos kalbų dieną įvairia veikla – žaidimais, filmų stebėjimu ir kitokiais  ugdymosi užsiėmimais.  

Šiais  mokslo metais Europos kalbų diena mokykloje buvo skirta ne tik Europos kalbų įvairovei puoselėti, bet ir įvykiams Jungtinėje Karalystėje atminti. Nenuostabu, kad nuo pat rugsėjo 8-osios, kai mirė ilgametė Jungtinės Karalystės monarchė,  mokiniai norėjo daugiau sužinoti apie britų karališkąją šeimą, karalienės Elžbietos II gyvenimą, karalių laidojimo tradicijas, britų kultūrą ir pan.

5-8 kl. mokiniai stebėjo ir aptarė daugybę filmukų ir įdomiausių TV transliacijų šiomis temomis. O jų dėl  neeilinio įvykio Didžiojoje Britanijoje rugsėjį netrūko!  Vyko pamokos mokyklos bibliotekoje, kur bibliotekos vadovė L.Barzelienė  buvo parengusi viktoriną,  parodėles abiem progom, o daugiausia žinančius apdovanojo knygų žymekliais.  Populiari veikla – mokomieji žaidimai. Todėl mokiniai žaidė  pažintinius ir leksinius žaidimus apie Europos kalbas, šalis ir vėliavas ne tik „Kahoot!“ , bet ir mažiau žinomoje „Quizizz“ žaidimų platformoje, kur mokytoja Greta sukūrė viktoriną  apie karališkąją šeimą. Vyresnių klasių mokiniai susipažino su Britų salose klestinčių germanų ir sparčiai nykstančių keltų kalbų įvairove. Net ir gerai mokantiems anglų kalbą, kuri priklauso germanų kalbų grupei, nebuvo paprasta  atpažinti tekstus airių, škotų, valų, kornų  kalbomis, kurios yra keltiškos! Be to, jie pildė karalienės Elžbietos II gyvenimo chronologinę lentelę, o dvi aštuntokų klasės  sukūrė net ir karališkosios šeimos  genealoginius medžius, kurie papuoš stendą mokykloje.

Netradicines mokymosi, integracines ir patyrimines veiklas organizavo 5-8 klasių anglų kalbos mokytojos L. Balčiūnienė, G.Jockutė, R.Joniškienė, R.Kleinienė ir E. Ramanauskienė. Europos kalbų dienos proga jos siekė ne tik priminti savo mokiniams, kad  bet kuri kalba yra tiesioginė tautos kultūros išraiška, bet ir paskatinti kalbų mokymosi įvairovę bei ugdyti pagarbą visoms Europos kalboms. 

5-8 kl. anglų kalbos mokytojų metodinės grupės informacija

Nuotraukos:
Greta Jockutė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas