Jurginės Raudėnuose

  • Paskelbta: 2022-04-25
  • Kategorija: Renginiai

JURGINĖS RAUDĖNUOSE

 

Folkloro kolektyvas „Šarkutis“ pirmą dieną po atostogų išvyko į Raudėnų mokyklą Šiaulių rajone. Čia balandžio 25 d. vyko respublikinis integruoto kūrybiško ugdymo netradicinėse erdvėse renginys „Sukas, sukas malūnėlis. Čiauška, šėlsta jaunimėlis Jurginių dienoje“. Į šią šventę drauge važiavo ir keletas mokyklos mokinių iš Ukrainos.

Šventė prasidėjo visų dalyvių pasisveikinimu. Po to vyko edukacijos grupėse. Mūsų ukrainiečiai mokėsi dažyti kiaušinius vašku, žaidė lietuvių liaudies žaidimus. „Šarkučio“ vaikai dainavo, šoko, gamino sau papuošalą – medalioną.

Po užsiėmimų visi dalyviai susirinko mokyklos fojė, kur kiekviena mokykla parodė trumpą programėlę. Šarkučiai šoko, o Ukrainos vaikai sudainavo savo šalies liaudies dainą. Visi dalyviai labai nuoširdžiai juos palaikė ir gausiai plojo.

Prieš pietus šventė persikėlė į lauką, čia vaikai šoko Jurginių ratelius, buvo supažindinti su Jurginių papročiais, tradicijomis: išvesta pirmą kartą šį pavasarį ožka į lauką iš tvarto, pašlakstyta vandeniu, aprūkyta, paglostyta. Vaikams buvo įdomu išgirsti, kodėl taip daroma.

Šventės organizatoriai visus vaišino arbata, kiaušiniene, bandelėmis ir saldumynais. Pasisotinę vaikai žaidė ir linksminosi kieme.

Kelionė buvo įdomi, linksma ir pilna gerų emocijų.

 

Folkloro kolektyvo vadovė Daina Jarušaitienė

Nuotraukos:
D.Jarušaitienė, V.Šnarienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas