Aprilius!

  • Paskelbė : Rūta Zaveckienė
  • Paskelbta: 2022-04-07
  • Kategorija: Renginiai

       Sakoma, kad meluosi- toli nevažiuosi. Visi žino, kad melo kojos yra trumpos ir meluoti negražu. Bet kartais taip norisi ką nors nekaltai apgauti. Tam yra skirta viena diena metuose, kai meluoti galima iki soties. Juk norisi smagiai sušukti: „Aprilius!“

      ,,Saulėtekio" progimnazijos trečių klasių mokytojos savo mokiniams paruošė staigmeną. Pirmoji pamoka vyko įprastai, savo klasėje, tačiau antrą ir trečią pamokas mokiniams teko išeiti iš savo klasės ir ... keliauti vis į kitą trečiokų klasę, kuriose  laukė ir pamokas vedė kitos trečių klasių mokytojos.

       Moksleiviai turėjo lietuvių kalbos pamoką, kurioje dirbo grupėmis, skaitė tekstus apie Lietuvos kaimynines šalis, pasiskirstę  pareigomis  atliko užduotis, po to jas pristatė  ir savo darbą įsivertino ,,picos" dalijimosi metodu.
     Pasaulio pažinimo pamokoje linksmas diskusijas ir net abejones sukėlė klausimas ,,Ar gali paukštis savo sparnais užstoti saulę?‘‘ Pamokos metu mokiniai atliko įvairias užduotis ir pagilino savo žinias apie paukščius. Pirmiausia išgirdę teiginius apie paukščius turėjo pasakyti ar tai melas, ar tiesa, po to išsiaiškino pagal ką galima atskirti ir  pažinti paukštį. Daug teigiamų emocijų sukėlė užduotys, kuriuose reikėjo atpažinti  paukščius pagal išgirstą giesmelę, pagal aprašymą, pagal lizdus. Mįslių įminimas, kryžiažodžio sprendimas,  pradinukams taip pat buvo  kietas riešutėlis. Pamokos pabaigoje kiekvienas galėjo pademonstruoti savo meninius gebėjimus, nuspalvinti paukštį pagal jo nuotrauką.
      Pamokos refleksijai panaudojo spalvotus pelėdžiukus, kur  aptarus, apibendrinus ir save įsivertinus kiekvienas mokinys juos priklijavo ant medžio šakų.

      Matematikos pamokoje vaikai sprendė interaktyvias užduotis ir bandė savo žinių, gebėjimų pagalba atrakinti klasėje esančią piratų lobių skrynią. Mokiniai sprendė įvairius aritmetinius veiksmus, pasikartojo trupmenas, matematikos pamokų metu vartojamus terminus, žaidė matematines lenktynes. Pademonstravę savo žinias ir įveikę visus iššūkius vaikai atrakino lobių skrynią ir vaišinosi šokoladinėmis aukso monetomis, aptarė labiausiai patikusias užduotis.

3kl. Mokytojos  Jolita Bružienė, Daiva Jovaišaitė, Agnė Tamašauskienė

Nuotraukos:
J. Bružienė, D. Jovaišaitė, A. Tamašauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas