Edukacinė programa ,,Duonos keliu’’

  • Paskelbta: 2024-04-03
  • Kategorija: Renginiai

                                             Edukacinė programa ,,Duonos keliu’’

 

       Duoną valgome kasdien, tačiau retai pagalvojame, kokį kelią ji nueina, kol pasiekia mūsų stalą. Norėdami daugiau sužinoti apie duoną, 2b ir 2c klasių mokiniai kovo 26 dieną dalyvavo trijų valandų trukmės teatralizuotoje praktinio pažinimo programoje ,,Duonos keliu” Mažeikių rajono Urvikių kultūros centre.

     Kultūros centre mus pasitiko renginio vadovas - gaspadorius, kuris žemaitiška šnekta pasisveikino ir, kaip senovėje įprasta, po kelionės pasiūlė nusimazgoti rankas, pavaišino skanios ruginės duonos gabalėliu. Vėliau nuosekliai supažindino kokius darbus turime atlikti, kad duonelė atsirastų ant mūsų stalo. Mokiniai iš užminkytos tešlos savo rankomis pasidarė duonos kepalėlį. Kol duonelė kepė, mokinukai stebėjo filmuką apie duonos kepimą senovėje, susipažino su etnografiniais įrankiais duonai kepti, grojant gyvai muzikai smagiai šoko liaudiškus šokius, vaišinosi žemaitiškais valgiais: bulvėmis su kastiniu, silke, sėmenine druska, žirniais su spirgais, obuolių pyragu, sūriu su medumi ir kmynų arbata.

         Į namus vaikai grįžo sotūs, parsivežė lauktuvių savo duonelės kepalėlį, kad galėtų ne tik papasakoti tėveliams, kaip ji kepama, bet ir visi kartu paskanautų.

Nuotraukos:
Ligita Šutkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas