Kalėdinis stebuklas – „Saldžioji laboratorija“

  • Paskelbta: 2023-12-27
  • Kategorija: Renginiai

Kalėdinis stebuklas – „Saldžioji laboratorija“

Advento darbų sūkuryje, kalėdinės nuotaikos apsuptyje 3a klasės mokinius pasiekė Kalėdų Senelio laiškas. Jame buvo minimas įdomus nuotykis, o kad trečiokai jį patirtų, reikėjo atlikti namų darbą ir sukurti „savo“ saldainį bei juo papuošti kalėdinę klasės eglutę. Gruodžio 22 dienos rytą trečiokai, kūrybiškai atlikę užduotį, nekantriai laukė pažadėto stebuklo...

Emocijos užtvindė klasę mokiniams išgirdus, jog yra kviečiami į Šiaulių saldainių fabriką „Rūta“! Kalėdinis šventinis rytmetys virto edukaciniu užsiėmimu „Saldžioji laboratorija“.

Pažintį su saldainių fabriku pradėjome nuo ekskursijos po muziejų. Gidė papasakojo šokolado istoriją: kaip  senieji Centrinės Amerikos gyventojai majai ir actekai gamino šokoladą,  kaip, bėgant amžiams, keitėsi jo vartojimo tradicijos. Sužinojome, kaip kakavmedžio sėklos virsta šokoladu. Apžiūrėję daug įdomių eksponatų, iš kurių matyti, kiek ilgai veikia „Rūtos“ fabrikas, smagiai pažaidę interaktyvų žaidimą „Futbolas“, patekome į kino salę. Peržiūrėję dokumentinę medžiagą, susipažinome su visa saldainių fabriko gyvavimo istorija.

Trečiame šokolado muziejaus aukšte vyko edukacinis užsiėmimas „Saldžioji laboratorija“. Iš paprastų lankytojų tapome šokolado meistrais. Mus pasitiko šokolado meistrė, kuri papasakojo apie šokoladinių saldainių gamybą ir pademonstravo, kaip tai daroma. Drąsiai ėmėmės šio darbo patys: derinome šokoladą su įvairiais pagardais, pabarstukais, gaminome savito skonio ir formų saldainius. Ne tik gaminome, bet ir daug ragavome. Pačių kurti saldainiukai sugulė į mokinių vardais pažymėtas dėžutes.

Grįžo  trečiokai puikiai nusiteikę, prisilietę prie kalėdinio stebuklo.

                                                                                                                           

 

Nuotraukos:
Jovita Butnorienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas