Matematikų stovykla

  • Paskelbė : Rūta Zaveckienė
  • Paskelbta: 2022-06-20
  • Kategorija: Pranešimai

Pamoka trunka 45 minutes. Vaikų klasėje kartais būna ir 30. Visi turi skirtingų gebėjimų, pomėgių, nevienodas mokymosi ir suvokimo tempas... Natūralu, kad mokytojas ne visus pasiekia, ne su visais spėja pabendrauti, nors ir labai stengiasi. Dažniausiai nukenčia mokiniai, turintys išskirtinių gabumų. Jiems labai dažnai mokytojai pateikia užduotis atlikti savarankiškai.

Tikra atgaiva šioje situacijoje šiemet – projektas „Kokybės krepšelis“, kuriame dalyvauja ir „Saulėtekio“ progimnazija. Progimnazijos veiklos tobulinimo tikslas - siekti kiekvieno 1-8 klasės mokinio STEAM dalykų ūgties. Pasinaudodama projekto suteiktomis galimybėmis, mokykla ne tik įsigijo ir dar įsigis mokymo(-si) priemonių, bet ir organizavo vasaros dienos stovyklą mokiniams.

Kelionė po matematikos pasaulį 15 pradinių klasių mokinių prasidėjo nuo Palangos iliuzijų namo „Eureka“. Kiekvieną stovyklavimo dieną progimnazijos pradinių klasių mokytojos organizavo įtraukias, patyrimines veiklas mokiniams aukščio ir ūgio matavimo, laiko, geometrinių figūrų ir kūnų, ploto ir perimetro matavimo temomis. Savaitę užbaigė apibendrindami edukacija „Matematiniai žaidimai PLAYmath 1-2-3-4“, kurioje vyravo kūrybinio mąstymo įpročius (vaizduotę, smalsumą, atkaklumą ir bendradarbiavimą) aktyvinanti ir lavinanti veikla.

Kiekviena veikla baigdavosi mokinių savijautos apibendrinimu, nuomonės išsakymu. Buvo akivaizdu, kad vaikams buvo įdomu ir patiko. Viena stovyklos dalyvių, Faustė, nenorėjo, jog stovykla baigtųsi. Anot jos, taip buvo įdomu, kad galėtų trukti visą mėnesį.

Mokslas tikrai labai įdomus, tik reikia su juo susidraugauti ir skirti jam pakankamai laiko ir dėmesio.

Dėkojame mokytojams - veiklų kūrėjams, organizatoriams už organizuotą stovyklą besidomintiems mokiniams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas