Etninės kultūros olimpiada

Baigėsi Etninės kultūros olimpiada. Joje dalyvavo ir puikiai pasirodė „Saulėtekio“ progimnazijos mokinė Laura Juodžionytė. Ji puikiai įveikė visus etapus. 2021 m. gruodžio 10 d. olimpiada vyko rajone – Laura nugalėjo šiame etape puikiai pademonstravusi etninės kultūros žinias. 2022 metų vasario 28 d. įvyko IV Etninės kultūros olimpiados regioninis turas. Jame buvo pasiekta II vieta. Tačiau apdovanojimai dar iki šiol nepasiekė mūsų mokyklos.

Balandžio 29 d. įvyko IV Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados šalies etapas. Laura užėmė garbingą III vietą!

Olimpiados metu reikėjo žinoti Lietuvos etninius regionus, jų ypatumus, mitybos tradicijas, šventes; žinoti tarmių bruožus ir jas skirti, būti susipažinus su garsiomis ir Lietuvai daug įtakos turėjusiomis asmenybėmis ir dar daug daug ką... Laura turėjo ir prisistatyti (tai vaizdo prisistatymas, nes olimpiada vyko nuotoliu), tai irgi buvo vertinama.

Kiekvieno etapo testo klausimai buvo vis sunkesni ir sudėtingesni. Tačiau Laura savo stropumu pasiekė užsibrėžtą tikslą. Mokinę konsultavo lietuvių kalbos mokytoja Zita Kurpiuvienė, istorijos mokytoja Gintarė Sudarienė ir folkloro kolektyvo "Šarkutis" vadovė Daina Jarušaitienė.

Didžiuojamės Laura!

 

Etninės kultūros mokytoja metodininkė Daina Jarušaitienė

Nuotraukos:
D.Jarušaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas