8b klasės mokiniai - nuotolinėje Europos pinigų viktorinoje

Mokiniai, besidomintys matematika ir finansais, turėjo smagią galimybę pasitikrinti žinias. Siekdami atkreipti dėmesį į supratimo apie finansus svarbą, kovo 10 d. Lietuvos bankų asociacija (LBA) ir „Lietuvos Junior Achievement" jau penktą kartą sukvietė jaunuolius iš visos Lietuvos išbandyti savo jėgas viename didžiausių Europos finansinio raštingumo konkursų – nuotolinėje Europos pinigų viktorinoje.

„Pastaraisiais metais finansinių sukčiavimų problema nuolat auga, sukčių daromi nuostoliai didėja, o auka galima tapti net puikiai išmanant matematiką bei kasdien naudojantis kompiuteriu. Tad viktorinoje, be skaičiavimų ir klausimų apie finansų pasaulio sąvokas, skiriame dėmesio ir finansinio saugumo bei prevencijos temoms, kurios aktualios kiekvienam", – akcentavo LBA prezidentė Eivilė Čipkutė.

Virtuali Europos pinigų viktorina šiais  metais sukvietė beveik 3000 dalyvių iš visos Lietuvos. Į šį skaičių įsiliejo ir mūsų progimnazijos 8b klasės mokiniai.

Viktorinoje aštuntokai pasitikrino finansų bei ekonomikos žinias, ne tik sužinojo apie taupymo principus, kasdienius finansus, finansų riziką, infliaciją, bet ir įgijo naujų patirčių.

 

Matematikos mokytoja metodininkė Roma Rudienė

Autorius:
Roma Rudienė

Nuotraukos:
Roma Rudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas