Šeštokai dalyvavo verslumo ir inovacijų stovykloje

Šeštokams - II vieta online inovacijų ir verslumo stovykloje

2021 metų lapkričio 11 dieną ,,Saulėtekio“ progimnazijos 6a ir 8b klasių mokiniai kartu su mokytoja Roma Rudiene priėmė iššūkį ir dalyvavo „Lietuvos Junior Achievement“ organizuotoje  Accelerator_x Junior challenge the challenge bootcamp online inovacijų ir verslumo stovykloje.

Buvo suformuotos šeštokų ir aštuntokų komandos, pasirengusios verslo kūrimui. Moksleiviai turėjo išsirinkti problemą/iššūkį, kurį reikėjo išspręsti online stovyklos metu

6a klasės komandą ,,Dovana“ sudarė Laura Juodžionytė, Gabija Sarapinaitė, Liepa Vitkutė, Austėja Vaitkutė, Karina Budarinaitė. 8b kasės ,,Šviesiukų“ komandą – Egidija Kačinskaitė, Modesta Roraitė, Melinda Ror, Linas Janonis ir Nedas Prediger.

Dalyviams teko spręsti vieną iš pasirinktų socialinių problemų: „Kaip padėti vaikams su negalia, susiduriantiems su judėjimo sunkumais mokykloje?“, „Ką padaryti, kad miestai taptų draugiški vaikams?“, „Kaip sumažinti išmetamo maisto kiekį?“

Iššūkiai tikrai nebuvo lengvi ir norint juos išspręsti teko nemažai padirbėti. Mokiniai, dirbdami komandose, turėjo sugeneruoti savo verslo idėjas, sukurti joms prototipus, atskleidžiančius, kaip veiks produktas/paslauga. Savo idėjas komandos išradingai pristatė verslo mentoriams. 

Mūsų šeštokų  komanda  „Dovana“ sulaukė puikaus įvertinimo. Mokiniai pateikė išskirtinius ir visapusiškus sprendimus ir savo grupėje pateko į TOP3 bei užėmė II vietą.

Labai džiaugiuosi ir  didžiuojuosi savo  mokiniais ir tikiu, kad jų idėjos gali pasiekti puikių rezultatų! Tai didžiulė ir neįkainojama patirtis.

 

Mokytoja Roma Rudienė

Nuotraukos:
Roma Rudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas