Sveikiname Laurą Juodžionytę!

  • Paskelbė : Rūta Zaveckienė
  • Paskelbta: 2021-12-14
  • Kategorija: Didžiuojamės

   Sveikiname 6a klasės mokinę Laurą Juodžionytę – Lietuvos etninės kultūros olimpiados I etapo laimėtoją!   

Lietuvos etninės kultūros olimpiada  visai neseniai, tik prieš ketverius metus,  įsteigta siekiant ugdyti visapusiškai išprususią, tautiškai ir pilietiškai  susivokusią asmenybę.  Ir iš  tiesų 5-6 klasių mokinių grupei užduotys buvo  tikrai nelengvos, bet plečiančios akiratį, įdomios. 

   Reikėjo išmanyti Lietuvos etnografinius regionus: atpažinti, kam priskirtini tautiniai drabužiai, kokios būdingos jų spalvos, kokie yra etninių regionų  pagrindiniai miestai. Nemažai buvo teorinių ir praktinių užduočių apie tarmes ir potarmes. Pavyzdžiui, klausantis pasakų įrašų, nurodyti, kokiomis tarmėmis jos sekamos ar kokiu liaudies instrumentu grojama, kokia tarme dainuojama. Net kulinarinį paveldą teko įvardyti- atpažinti valgius, nurodyti pavadinimus.  

    Ar visi žinotumėte, kur gyvena kapsai ir zanavykai, kas yra delmonas, šnekta ar pašnektė? Ar pasakytumėte, kuriame regione populiarūs štrudelis su vyšniomis ir riešutais, pusmarškonė košė ir pan.? O kas ta ličyna, grikių babka? Tai tik keletas užduotėlių.  Laura Juodžionytė  gvildeno visas užduotis, labai gerai pasirodė ir vyks į Lietuvos etninės kultūros  II etapo – regiono -  olimpiadą.  Šeštokę olimpiadai ruošė mokytojos metodininkės Gintarė Sudarienė ir Zita Kurpiuvienė. O etnine kultūra Laura domisi jau seniai - penkerius metus lankė mokytojos Dainos Jarušaitienės vadovaujamą folkloro kolektyvą “Šarkutis”, meno mokykloje groja kanklėmis, jos mokytoja Loreta Rimkuvienė.

      Laurai  linkime sėkmės ir sakome: “Ką išmoksi, to ant pečių nenešiosi!”

                                                                                                       Mokytoja Zita Kurpiuvienė

Nuotraukos:
Gintarė Sudarienė, Zita Kurpiuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas