Paslaptingas šikšnosparnių pasaulis

Paskutinę dieną prieš Rudens atostogas 3a, 3b ir 3d klasių mokiniai vėl susitiko su biologu D. Makavičiumi. Šįkart jis vaikus nusivedė į paslaptingą šikšnosparnių pasaulį.

Trečiokai sužinojo, kaip atsirado toks gyvūno pavadinimas, kiek rūšių yra pasaulyje ir Lietuvoje, kokio dydžio ir masės būna šikšnosparnių, kur jie gyvena ir kuo minta, kaip medžioja, kokių turi priešų, kuo naudingi žmogui (įsivaizduokite - 1000 uodų per valandą!). Biologas papasakojo, kaip šikšnosparniai yra prisitaikę prie aplinkos, kaip juos saugoti. Bet didžiausią įspūdį mokiniams padarė Betė (anglų k. bat – šikšnosparnis). Tai didžiausias Lietuvos šikšnosparnis – rudasis nakviša. Betė dėl lūžusio sparno nebegali gyventi laisvėje, tad dažnai su biologu vyksta į svečius. Mokiniai galėjo ją palaikyti rankose, paglostyti. Įdomiausia buvo stebėti vaikų veidus, kuriuose atsispindėjo kintančios emocijos: nuo baimės iki džiaugsmo. Mažoji Betė sužavėjo ir trečiokų mokytojas, ir pavaduotoją Rūtą, o mokinių rankos vis tiesėsi liesti gyvūnėlį. Kiekviena klasė gavo dovanų: inkilėlį šikšnosparniams. Jame gali apsigyventi net 40 šių skraidančių žinduolių! Jei medyje pamatysite neįprastą inkilėlį be mums įprastos landos, žinokite, tai – šikšnosparnių namelis.

Po edukacijos mokiniai pasakojo, kiek daug naujų faktų sužinojo apie šikšnosparnius. Jie puikiai pasiruošė gyvūno aprašymo kūrimui, gamtos mokslų pamokoms, kai bus mokomasi apie gyvūnų prisitaikymą prie aplinkos, ir suprato, kad šių gyvūnų nereikia bijoti. Jie verti mūsų meilės!

Nuotraukos:
Jovita Butnorienė, Loreta Dužinskienė, Rasa Intienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas