Savanorių turistinis žygis

  • Paskelbė : Greta Jockutė
  • Paskelbta: 2023-05-30
  • Kategorija: Renginiai

     Savanorių turistinis žygis

     Savanoriai šiemet atliko nemažai veiklų, todėl nutarė, kad metas patiems praleisti turiningai laiką, išbandyti save žygyje ir patirti nepakartojamų įspūdžių, apie kuriuos svajojo jau nuo praeitų metų pavasario.

     Užsibrėžėme tikslą įveikti 7 km atstumą pėsčiomis, taip pasitikrindami savo fizinį pasirengimą. Šį tikslą dauguma žygeivių pasiekė be didelių sunkumų, smagu žinoti, kad esame tvirti ir galime sau kelti didesnius iššūkius. Likusius 3 km iki Menčių stovyklavietės mus nuvežė mokyklinis autobusas kartu su veikloms reikalingais daiktais.

     Atvykę į Menčius 19 savanorių įsikūrė stovyklavietę, kiekvienas pasirinko veiklas, kurias turėjo organizuoti ir įtraukti draugus. Pasiskirstėme į šešias komandas, kurios sugalvojo žaismingus pavadinimus. Kadangi kelionė užtruko apie dvi valandas, tad suskubome susikurti laužą ir išsikepti dešreles ir zefyriukus, tokių skanių dar neteko ragauti. Vėliau vyko orientacinės varžybos, puokščių kūrimas ir paroda, muzikinė kaukė, braidynės, žaidėme tinklinį, kvadratą. Žodžiu, veiklų buvo daug ir kiekvienas galėjo save išbandyti vedėjo ir dalyvio vaidmenyse. Šaunu, kad sugebėjome apriboti naudojimąsi telefonu, toks buvo visų susitarimas, galėjome pabendrauti, kartu pjaustyti ir draugiškai dalintis didžiuliu arbūzu. Savanoriai nepamiršo, kad reikia susitvarkyti stovyklavietę, susirinkti visus daiktus ir saugiai pasiekti mokyklą.

     Dėkoje mokytojai Rosvitai Joniškienei, kuri noriai sutiko dalyvauti mūsų žygyje ir palaikė savanorius. Džiugu, kad autobuso vairuotojas pagyrė mus už tvarkingai paliktą autobusą. Visi savanoriai džiaugėsi, kad galėjo patirti tiek daug malonių įspūdžių ir pradėjo galvoti apie kitų mokslo metų veiklas.

Savanorių klubo vadovė Roma Kleinienė

Nuotraukos:
Roma Kleinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas