Persiprogramuojame - prisijungiame prie SEU bangos

  • Paskelbta: 2023-03-30
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 10-oji – tarptautinė SEU diena (socialinio emocinio ugdymo diena). SEU padeda mums visiems kurti geresnes bendruomenes ir pasaulį.

Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazija prisijungė prie šios dienos minėjimo  ir kartu su visais darėme SEU bangą. Kovo 10-17 dienomis visa progimnazijos bendruomenė, nuo mažiausio iki didžiausio, buvo kviečiama socialiai emociškai persiprogramuoti ir  susiinstaliuoti šias 4 programas:

·        dosniai dalinkime komplimentus vieni kitiems;

·        jei supykai ant ko nors, pirmiau pasakyk apie šį žmogų tris gerus dalykus, ir tik tada išsakyk nepasitenkinimą;

·        pastebėk ir skirk savo dėmesio tiems, kurie jo gauna mažiausiai: nedrąsiems, tyliems, atsiskyrusiems  bendraklasiams, mokiniams, kolegoms;

·        jei kažkam nutiko bėda, nesijuok - padėk ir  užjausk. 

Mokiniai išrinko, kuris bendraklasis aktyviausiai įsitraukė į šią bangą ir sėkmingiausiai persiprogramavo bei laimėjo vienkartinį atleidimo nuo namų darbų kuponą. Laimėtojai: Aurėja (5a kl.), Lėja (5b kl.), Dovydas ir Emilis (5c kl.), Rokas ir Mindė (6a kl.), Vakarė ir Ugnė (6b kl.), Emilija (6c kl.), Aistis ir Ugnė K. (7a kl.), Liucija (7b kl.), Dovydas ir Žygimantas (7c kl.), Danielė (8a kl.), Ermita (8b kl.), Lukas ir Emilijus (8c kl.). Sėkmingiausiai persiprogramavę mokytojai – fizinio ugdymo mokytojas Vitalijus Sobenka ir lietuvių kalbos mokytoja Rena  Šimkuvienė.

Mūsų mažiausieji, 1-4 klasių mokinukai, pirmiausia pastebėjo pozityvius dalykus ir dalinosi teigiamomis emocijomis su aplinkiniais. Tikslas – kad ši diena taptu maloni  ne tik pačiam, bet ir aplinkiniams. To siekdami atlikinėjo užduotis ir patinkančia spalva pažymėjo įveiktas.

Dalai Lama sakė: metuose yra tik dvi dienos, kuomet negalima nieko daryti. Viena vadinasi vakar, kita – rytoj. Šiandien yra ta diena, kai galime veikti. Tad gerus darbus darykime jau šiandien ir kasdien.

Nuotraukos:
Jolanta Deniušienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas