Žemės diena ,,Gyvenk tvariau‘‘

  • Paskelbta: 2023-04-21
  • Kategorija: Renginiai

Sugrįžę po Velykinių atostogų mūsų mokyklėlės 1-4 klasių mokiniai dalyvavo įdomiose integruotose veiklose, kurios buvo skirtos artėjančiai Pasaulinei Žemės dienai- balandžio 20d.

Mokiniai klasėse peržiūrėjo animuotus filmukus apie mūsų Žemę, apie žemynus, vandenynus, gyvūniją ir augaliją, apie žmonijos keliamą grėsmę gamtai, klausėsi brolių Smalsučių pasakojimo apie atliekų tvarkymą ir teisingą rūšiavimą. Mūsų mokykloje vaikai jau ne pirmus metus klasėse rūšiuoja popierių, atsakingai į savo  pasidarytas dėžes meta popieriaus atliekas.

Daug užduočių šią dieną atliko mūsų pradinukai. Salėje  visi aplankė keturias paruoštas stoteles ir atliko užduotis.

I-oje stotelėje reikėjo teisingai išrūšiuoti krūvą įvairiausių  šiukšlių, II-oje stotelėje reikėjo sudėlioti dėliones-plakatėlius ,,Saugok Žemę‘‘, III stotelėje vaikai darbavosi kartu su ,,robotukais-bitutėmis‘‘, jie turėjo užprogramuoti teisingą kelią ir nukeliauti iki nurodyto taško. IV- stotelė vadinosi ,,Sekliai‘‘. Vaikai turėjo surasti devynias korteles, kurios buvo užklijuotos ant sienų įvairiuose mokyklos vietose. O perskaitę pavadinimus sužinojo kaip paprastais būdais ir darbais galima padėti mūsų Žemei.

Paskutinė šios dienos veikla  buvo įvairių darbelių parodėlė iš antrinių žaliavų.

Pirmokai gamino  įvairius muzikos instrumentus, antrokai gamino įvairius stalo žaidimus,

3 klasių mokiniai darė įvairius gėlių vazonėlius ir pieštukines , o ketvirtokai iš kamštelių sukūrė  paveikslą.  Puiku, kuomet teorija pritaikoma praktikoje.

                      Atliktas šios dienos veiklas ir užduotis vaikai aptarė klasėse, parašė trumpas refleksijas, išsakė savo nuomones.

Nuotraukos:
Pradinių klasių mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas