Patyriminė su STEAM veiklomis pamoka Kamanų rezervate

  • Paskelbta: 2023-05-14
  • Kategorija: Renginiai

Patyriminė su STEAM veiklomis pamoka Kamanų rezervate

Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos mokiniai, patyriminės veiklos „Mokomės gamtoje ir iš gamtos“ dalyviai, turėjo puikią galimybę susipažinti su Kamanų rezervatu ir pelkės vandens savybėmis. Mes – mokytojos ir žingeidžių mokinių grupė – esame dėkingi lankytojų centro administratorei Kristinai Grigaliūnienei, kuri organizavo įsimintiną 3 valandų pamoką.

Pamokoje daug sužinojome apie  Kamanų rezervatą, jo saugomas gamtines  vertybes. Kamanų valstybinio gamtinio rezervato lankytojų cente apžiūrėję įdomią ekspoziciją, palietę „Pelkių senio“ barzdą, pakilnoję gyvūnų ragus, išvykome į rezervato mokomąjį taką.

Keliaudami taku apie 4 kilometrus, mokėmės gamtoje ir iš gamtos. Įspūdingas augalijos keitimasis nuo aukštaūgių medžių iki mažyčių, kurie savo medžio istorijoje skaičiuoja šimtmečius. Pamatyti gausybę ežere klykaujančių gulbių giesmininkių, paliktus išmintus vilko pėdsakus, augalus, augančius visą gyvenimą be šaknų, paklausyti sugrįžusių paukščių balsų – tai tikrai įsimintina patirtis. O atlikę skirtingose vietose pasemto pelkės vandens tyrimus išsiaiškinome, kad vanduo skiriasi ne tik spalva, kvapu, bet ir rūgštingumu.

Smagu buvo išbandyti pelkės klampumą braidant po ją, ne visiems pavyko įkopti ir į siūbuojantį 30 metrų apžvalgos bokštą... tačiau pamokos tikslus įvykdėme, norėjosi visiems dar ilgėliau pabūti gamtos pamokoje.

Autorius:
Angėlė Kazlauskienė, Larisa Chlystova

Nuotraukos:
Angėlė Kazlauskienė, Larisa Chlystova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas