Mokslo šaknys karčios, bet vaisiai saldūs...

Yra patarlė „Mokslo šaknys karčios, bet vaisiai saldūs“. Nuoširdžiai padirbėję, jau saldžius mokslo vaisius skynė mūsų pirmūnai -  žingeidžiausi, darbščiausi, sąžiningai lankantys mokyklą mokiniai. Jie buvo apdovanoti edukacine išvyka į Molėtų kraštą. (Išvyka finansuota iš projekto „Kokybės krepšelis“ lėšų.)

Mokiniai apsilankė Molėtų Astronomijos observatorijoje, kur ekskursijos vadovas supažindino su astronominėmis paslaptimis, atsakė į visus klausimus. Vaikai džiaugėsi sužinoję naujų faktų: kaip atsiranda baltosios nykštukės ir juodosios skylės; kas įvyktų, jei Žemė  atkeliautų arti juodosios skylės; kaip sudarytas žodis teleskopas; kodėl juodųjų skylių nematome; kodėl būtent šioje vietoje yra pastatyta observatorija; kaip atsiranda neutroninės žvaigždės; Vilniaus observatorija 6 pagal pirmumą; Galileo Galilėjus pirmas teleskopu pažiūrėjo į dangų.

Taip pat moksleiviai apsilankė ir Molėtų turizmo ir verslo informacijos centre, kur išbandė virtualią edukacinę erdvę „Molėtai kitaip“. Virtualioje erdvėje susipažino su senovės poline gyvenviete ant Luokesų ežero, jos gyventojų buitimi, poledine XIX amžiaus žvejyba, trobesiais. Sužinojo apie Livonijos ordino antpuolį prieš Liesėnų pilį. Apžiūrinėjo Dubingių piliavietę, Alantos dvarą, Molėtų prekybinius pastatus (XX a. žydų prekybos namai), Struvės geodezinio (trianguliacijos) lanko tašką, Lietuvos etnokosmologijos muziejų ir daug kitų įdomių istorinių įvykių ir objektų. Nepamiršo aplankyti ir netoliese esantį Molėtų skulptūrų parką.

Link namų mokiniai pajudėjo pasikrovę gerų emocijų, aktyviai dalinosi įspūdžiais: „Labai patiko“, „Buvo labai įdomu ir verta“, „Buvo linksma, įdomu, tikrai su malonumu važiuočiau dar kartą:). Ačiū už šią kelionę, ir ačiūūū už gerą nuotaiką!“

Didžiuojamės ir džiaugiamės savo mokiniais. Linkime jiems ir toliau sėkmingai krimsti mokslus ir mėgautis pasiektais rezultatais.

 

Nuotraukos:
Aina Akonaitė - Jašmontienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas