Dalijamės ir semiamės patirties

Vasario 23-24 dienomis Vilniuje vyko metodinė - praktinė konferencija CLILIG@LITAUEN – DALINIMASIS PATIRTIMI IR ŽVILGSNIS Į PRIEKĮ. Į Vilniaus licėjų, kuriame vyko renginys, susirinko gausus vokiečių kalbos ir įvairių dalykų mokytojų būrys, t.y. pedagogai, kurie dirba pagal CLILIG programą. Šią programą kuruoja Vilniaus Geothe s institutas. CLILIG - tai integruotas vokiečių kalbos ir dalyko mokymas(is) bendrojo lavinimo mokyklose.

Konferencijoje savo patirtimi dalijomės ir mes: vokiečių kalbos mokytoja Žaneta Petokaitienė ir fizikos mokytoja Aina Akonaitė – Jašmontienė. Konferencijos praktinėse dirbtuvėse pristatėme integruotos fizikos ir vokiečių kalbos veiklos „Piešiantis robotas“ pamokos simuliacija. Mokytojai prisiminė ką žino apie elektros grandinę, kada ir kodėl teka elektros srovė, pasigamino savo robotą ir jį apibūdino vokiškai. Muzikos mokytoja Ilona Naglienė atsisveikinimui visus renginio dalyvius subūrė bendrai dainai.

Šioje metodinėje – praktinėje konferencijoje sėmėmės patirties ir žinių apie  tarpdalykinę integraciją atnaujintose ugdymo programose, medijų informacinį raštingumą, matematikos svarbą integruotose pamokose, motyvuojančias projekto veiklas bei atviras pamokas, teminio žurnalo „Lingo Global“ naudą CLILIG  integruotoms vokiečių kalbos ir dalykų veikloms.

Autorius:
Aina Akonaitė - Jašmontienė

Nuotraukos:
Ilona Naglienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas