Velykų belaukiant

Artėjant gražiausiai pavasario šventei – Šv. Velykoms – „Saulėtekio“ progimnazijos 5a, 5b, 5c klasių mokiniai dalyvavo integruotoje patyriminėje su STEAM veiklomis matematikos bei gamtos ir žmogaus pamokoje ,,Velykų belaukiant“. Penktokai pasidžiaugė savo pamokoje išvydę 8b klasės mokinius – mentorius. Jų tikslas – padėti jaunesniems moksleiviams, o gal ir mokytojams. Juk nelengva visiems, kai aktų salėje Velykinės pamokos metu darbuojasi virš šimto mokinių. 

Matematikos mokytoja Roma Rudienė pateikė mokiniams gausybę uždavinių, galvosūkių, kuriuos spręsdami mokiniai pakartojo ir pagilino žinias apie Velykas.

Gamtos ir žmogaus mokytoja Ilona Paleckienė visus supažindino su natūraliais kiaušinių dažymo būdais, spalvų reikšmėmis. Mokytoja Angėlė Kazlauskienė labai įdomiai papasakojo, kad kiaušinius marginame ne tik mes, žmonės, bet ir paukščiai! Nors esame įpratę prie baltų vištų kiaušinių, paukščiai deda juos kur kas gražesnius. Smagiausia užduotis ir buvo popierinių kiaušinių marginimas tik stačiakampiais ir kvadratais. Kiekvienas pakartojo marginimo spalvų reikšmes ir pasidžiaugė puikiai atliktu darbu.

Mokytojos Danutė Kovėrienė ir Larisa Chlystova kartu su aštuntokais padėjo penktokams. Mokiniai sulaukė palaikymo, padrąsinimo, konkrečios pagalbos.

Veikla buvo įvairi, planinga ir nuosekli. Mokiniams integruota patyriminė su STEAM veiklomis pamoka labai patiko. Kitąmet, sakė, lauks kažko panašaus.

Nuotraukos:
Roma Rudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas