Ekskursija į Klaipėdą ir Palangą

Kovo 3 dieną 5c klasė ir du vaikai iš 4a klasės išvyko į pajūrį – į edukacinę išvyką, finansuojamą projekto „Kokybės krepšelis“ lėšomis.

Pirmiausia moksleiviai apsilankė Kalvystės muziejuje. Pasikalbėjo su edukatoriumi apie brangiuosius akmenis ir metalus, papuošalų gamybą, pasišiurpino galimybe tapti brangakmeniu, o tada ėmėsi darbo patys. Kalė, bildėjo, tarškėjo viskas aplink, nes vaikai matavosi pirštus, gaminosi žiedus, juos šlifavo. Kiti, eilės laukdami, išbandė senovines dumples (oho, kiek reikia jėgos!), žnyples, plaktukus, stebėjo, kaip kaitinama viela. Pasidabinę žiedais padėkojo edukatoriui ir išskubėjo mokytis toliau.

Kita edukacija – apie zodiakus ir žvaigždynus. Mokiniai lavino komandinio darbo įgūdžius ieškodami informacijos, žymėdami rastas žvaigždes planšetėse. Išsiaiškinę, kaip atrodo žvaigždynai, savąjį perkėlė ant popieriaus ir pasigamino tamsoje šviečiantį savo zodiako žvaigždyną.

Po pertraukos, pailsėję ir užkandę, keliautojai atsidūrė Palangoje, iliuzijų name „Eureka“. Ten pamatė, kaip užkurti ugnį su buitinės chemijos priemonėmis, kaip sukurti garso bombą, kokia pasta tiktų dramblio dantims valyti. Beje, edukatorė akcentavo, kad namie šie bandymai neturėtų būti atliekami, tik edukacijų metu. O po sprogdinimų ir smardinimų dar apie valandą mokiniai bandė „Eurekos“ eksponatus ir aiškinosi jų veikimo principus.

Vėlai vakare moksleiviai grįžo namo. Pavargę, bet sakė, kad važiuotų dar kartą, vadinasi, ekskursija pavyko!

 

5c klasės vadovė Rena Šimkuvienė

Nuotraukos:
Rena Šimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas