Vandens diena mokykloje - 2024

                                                                Vandens diena mokykloje - 2024

     Kovo 20 dieną ,,Saulėtekio“ progimnazijos 2b klasės mokiniai, jų svečiai Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos, ,,Buratino‘‘ skyriaus ,,Bitučių‘‘ grupės vaikai ir jų mokytoja Vida Drąsutienė smagiai ir išradingai paminėjo Pasaulinę vandens dieną. Visi drauge dalyvavo projekte pagal EKO ir darnios mokyklos programą tema ,,Vandens nauda gyvajai  ir negyvajai gamtai‘‘.

     Užsiėmimo metu vaikai žiūrėjo filmuką ,,Lašelio kelias‘‘, antrokai priminė vandens naudą žmogui ir gamtai. ,,Bitučių‘‘ grupės vaikai buvo atsinešę trijų rūšių vandens: vandentiekio, šaltinio ir tvenkinio. Vandenį kartu su antrokais iškošė per audinį ir su padidinamuoju stiklu stebėjo jo švarą ir užterštumą. Norėdami dar tiksliau ištirti užterštą vandenį, antrokai į pagalbą pasitelkė ,,galingą‘‘ techniką - paprastą ir elektroninį mikroskopus. Buvo įdomu iš arti žvilgtelėti į mikrobus. Elektroniniu mikroskopu vaikai apžiūrėjo savo rankas , pamatė daug nešvarumų, todėl atliko bandymą su vandeniu , pipirais ir skystu muilu.

     Įdomų užsiėmimą baigė klausydami pasakos apie upelyje gyvenantį piktą mikrobą. Atminčiai apie įvykusį susitikimą pasikeitė dovanėlėmis – vandens lašeliais.

     Dėkojame ,,Bitučių‘‘ grupės vaikams ir mokytojai už bendradarbiavimą. Manome, kad po šio užsiėmimo vaikai suprato, kad reikia saugoti vandenį, nes tai vienas iš svarbiausių gyvybės šaltinių žemėje.

 

                                                                                                                        2b klasės mokytoja Ligita Šutkienė

Nuotraukos:
Ligita Šutkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas