Adventinės ketvirtokų vakaronės

Adventas – rimties ir susikaupimo, o kartu ir džiugaus šv. Kalėdų stebuklo laukimo metas. Advento vainikas yra vienas iš senųjų šio laikotarpio simbolių.
Lapkričio 29 d. 4a ir 4b klasių mokinukai ir jų mokytojos pakvietė tėvelius drauge pajusti Advento ramybę, džiugią laukimo nuotaiką ir kartu su savo vaikais nusipinti Advento vainiką. Vaikai deklamavo,
sekė, pasakojo apie Advento papročius ir tradicijas. Kartu su tėveliais žaidė Adventinius žaidimus, ratelius ir smagiausia dalis – kartu su mama, tėčiu, ar net visa šeima, pynė, puošė Adventinį vainiką.
Šio renginio metu visas dėmesys skirtas Adventinio laikotarpio svarbos mūsų gyvenime suvokimui, pabuvimui kartu, pabendravimui. Pakili, ramybės sklidina nuotaika, bendrystė sklandė virš visų, tą vakarą
buvusių drauge.

 Artėjant Advento pradžiai, lapkričio 30 d., 4c klasės mokinių ir jų tėvelių bendruomenė susirinko į edukacinį užsiėmimą klasėje „Advento vainikas". Pradžioje ketvirtokai papasakojo apie Advento vainiko atsiradimo istoriją..., o tada ėmėsi darbo ir kartu su tėveliais pynė ir puošė vainikus. Rezultatas puikus! Edukacinis užsiėmimas baigėsi mokytojos sekama pasaka, kurioje visi turėjo vaidmenis. 

 

Gruodžio mėnesio pradžią pasitikome su puikia ir šventiška nuotaika, nes ją sukūrė klasės vaikai kartu su savo tėveliais, kurie pasiūlė gražiausių metų švenčių laukimą pradėti Adventinio vainiko pynimu. Grojant ramiai muzikai, tarpusavyje pasišnekučiuojant ir pasitariant, garuojant šiltai žolelių arbatai, pasivaišinant skanėstais, be skubos kiekvienas vaikas kartu su tėveliais susikūrė savo nepakartojamą Advento vainiką, kuris džiugins visą laikotarpį iki šv.Kalėdų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas