Lesyklėlės sparnuočiams

Šaltasis metas, baltasis badas, žiemos vidurys – taip dažniausiai vadiname sausio mėnesį. ,,Saulėtekio‘‘ progimnazijos pradinukai visą sausį vykdė akciją ,,Lesyklėlė sparnuočiams‘‘. Kiekviena klasė turėjo prie lango pasikabinti lesyklėlę, priberti grūdų, sėklų, trupinėlių, stebėti atskrendančius paukštelius, išsiaiškinti ir užsirašyti jų pavadinimus.

Į mūsų lesyklėles dažniausiai atskrisdavo didžiosios ir mėlynosios zylutės, žvirbliukai, aktyviai atakavo balandžiai, varnos ir kuosos. Gaila, kad šiais metais nesulaukėme sniegenų, geniukų, neapsilankė net rėksnys kėkštas.  

Žinių apie lesyklėlių įvairovę, žiemojančius paukščius, jų fiziologines savybes, kurios padeda sparnuočiams išgyventi atšiauriomis žiemos sąlygomis, apie paukščių lesinimo atsakingumą 1d ir 1b klasių mokiniams suteikė svečias iš Ventos regioninio parko Ramūnas Dulinskis. Jis pirmokams pravedė   edukacinį  užsiėmimą „Paukščiai patriotai“.        

Po teorinių žinių patikrinimo vyko ekologinių lesyklėlių gamyba. Ant išdžiovintų pušies kankorėžių vaikai tepė  riešutų sviestą, lipino paukščių lesalą – įvairias kruopas, grūdus, saulėgrąžas. Kitą dieną jas pakabino ant mokyklos kieme augančių medelių ir krūmų. Smagu, kad mokiniai daug sužinojo ir nuveikė.

Nuotraukos:
Daiva Jovaišaitė, Ina Batavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas