Kai mokiniai tampa mokytojais

  • Paskelbė : Deimantė Šimkutė
  • Paskelbta: 2024-10-08
  • Kategorija: Pranešimai

Mokytojas užaugina Mokytoją... Didelis džiaugsmas, kai gyvenime sutinki savo mokinį, pasekusį tavo pėdomis – tapusį Mokytoju!

Šiandien, Mokytojų dienos proga, sulaukėme net 67 jaunųjų kolegų! Konkurencijos nebijome – nuoširdžiai džiaugiamės! Atsakingi, darbštūs, supratingi kolegos pravedė įvairias pamokas.

Susipažinkite su keliais jų aprašais:

Matematikos pamoką mokytojas Žygimantas pradėjo žaidimu „Surask skaičius ir sudėliok didėjimo tvarka“. Sudominimas pavyko, tad po jo sekė rimtos, temą atitinkančios užduotys. Griežtas mokytojas Žygimantas net drausmės palaikymo lapus turėjo. Bet jų neprireikė!

Lietuvių kalbos mokytoja Barbora paruošė užduočių, kurios padėjo trečiokams įtvirtinti žinias apie veiksnį ir tarinį.

Fizinio ugdymo mokytojai Erlandas, Emilis M. ir Tauras kaip tikri treneriai pasipuošė vienoda apranga, turėjo švilpukus, o pamokos pabaigoje įvertino mokinių pastangas.

Jaunosios kolegės iš ketvirtos klasės pirmokams pravedė integruotą pamoką. Priminė lietuvių liaudies šokius „Ciceliukė Marceliukė“, „Oira Oira“, kurie pirmokėliams labai patiko ir sukėlė daug džiugių emocijų. Paskui ištyrinėjo, kokius grybus atpažįsta, o po to iš plastilino lipdė musmires.

Fizinis ugdymas visus išjudino, matematikos mokytojai net suprakaitavę taisė sąsiuvinius, lietuvių kalbos mokytojos nepraleido nė vieno neteisingai perskaityto žodžio, o konsultacijos vyko net naudojant išmaniąsias technologijas! Labai smagu buvo žiūrėti į jaunuosius mokytojus ir pastebėti, kaip tyčia ar netyčia jie atkartoja vyresniojo kolegos manieras, kalbėjimo ypatumus, kurių pats kartais net nepastebi...

Jausmas nenusakomas žodžiais! Galbūt, „pasimatavę“ šią profesiją, vaikai kada nors tikrai pasirinks Mokytojo kelią.

Nuotraukos:
Ineta Žilinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas