Ketvirtokai Naisiuose

Rugsėjo 23-ią dieną 4a ir 4b, o rugsėjo 24-ą ir 4c bei 4d klasių mokiniai lankėsi Naisiuose. Čia jie dalyvavo edukacijose, padedančiose įgyvendinti technologijų bendrąją programą. Kol vienos klasės mokiniai restorane „Baltas gandras“ domėjosi picos gaminimo subtilybėmis bei istorija, gamino picą ir ją valgė, kitos klasės mokiniai susipažino su odos apdirbimo įrankiais, odų rūšimis, jų panaudojimu, gamino raktų pakabutį. Po to klasės veiklomis apsikeitė.

Išvykoje ketvirtokai pakartojo ir dar daugiau sužinojo apie baltų tikėjimą. Saulės aikštėje susipažino su Visata, pasaulio šalimis ir dangaus dievų šeima, aiškinosi, kaip veikia saulės laikrodis, klausėsi pasakojimo apie sodus, kurie kabėjo medžiuose prie aikštės. Ant Baltų arenos pylimo apžiūrėjo akmeninį aukurą, apžvelgė Naisius, prieverpstės formos Baltų žolynų muziejų. Kol ėjo link Miško žiedų tako, išgirdo daug įdomių dalykų apie žalčius mūsų protėvių, baltų, gyvenime.

Laimės ežere įkurtame Lelijų muziejuje ketvirtokai grožėjosi įvairiaspalviais žiedais, džiūgavo pamatę oranžinius Japonijos karpius. Daug šiltų emocijų sukėlė saloje auginami triušiai, o nuo Naisių žirgyne laikomų žemaitukų buvo sunku atsitraukti, norėjosi juos glostyti ir glostyti. Čia mokiniai ypač daug sužinojo apie šios veislės žirgus.

Smagu, įdomu ir naudinga mokytis kitose aplinkose. Džiugu, kad mokiniams kyla noras piešti taškines mandalas, kurias pamatė Šiaulių rajono literatūros muziejuje, ar dalyvauti dar ir kitose Naisių edukacijose.

Nuotraukos:
Jovita Butnorienė, Loreta Dužinskienė, Lijana Burgienė, Rasa Intienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas