6a klasės edukacijos Vilniuje

Gruodžio 6 dieną 6a klasės mokiniams teko keltis itin anksti, nes laukė iš projekto „Kokybės krepšelis“ lėšų finansuojama kelionė į Vilnių. Kam pavyko autobuse nusnūsti, kam ne, bet po kelių valandų jau leidomės į Vilniaus Katedros požemius. Po juos klaidžiodami iš edukaciją vedusios gidės sužinojome, kaip nelinksmai gyveno XVI amžiaus princesės, matėme pirmąjį lietuvišką „graffiti“ – seniausią Lietuvos figūrinės tapybos ant sienų fragmentą, su 500 metų jubiliejumi pasveikinome Barborą Radvilaitę, svarstėme, kurioje kriptoje galėtų būti dar neatrastas Vytauto Didžiojo kapas. 

Grįžus iš požemių norėjosi Vilniaus vaizdo iš aukščiau, tad pakilome į Katedros varpinės bokštą. Kelionė viršun buvo ganėtinai ekstremali, tačiau viską atpirko varpų gaudesys, mat kaip tik tuo metu jie skelbė vidurdienį. Toliau keliavome į Vytauto Kasiulio dailės muziejų, kuriame, apžiūrėję tarpukarinio ir šiuolaikinio meno parodas, patraukėme meną kurti patys. Edukacijos metu pasigaminome trafaretus ir aerografu nupurškėme juos dažais. Rezultatai pranoko lūkesčius, pavyko tikrai puikiai. Visiems rekomenduojame pamėginti. 

Dar kiek pasidžiaugėme apsnigusiu, šventėms pasidabinusiu Vilniaus senamiesčiu ir, kol galutinai nesušalome, kupini įspūdžių patraukėme ilgon kelionėn namo.

Nuotraukos:
Mantas Kontrimas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas