Vandens diena

  • Paskelbta: 2022-03-27
  • Kategorija: Renginiai

     Vanduo yra būtinas gyvybei. Žmogus be maisto išgyvena savaites ar net mėnesius, tačiau be vandens gali mirti per keletą dienų. Netgi teigiama, kad gyvybė Žemėje kilo iš vandenyno.

     Suprasdami vandens svarbą, „Saulėtekio“ progimnazijos Savanorių klubo nariai nutarė paminėti šią dieną savo mokykloje. Idėją palaikė visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vydmantė Šinušaitė.

     Renginio išvakarėse savanoriai pakabino skelbimus - kvietimus dalyvauti Vandens dienos renginiuose ir atsinešti gertuves. Ryte visus mokyklos darbuotojus ir mokinius pasitiko prie durų sveikindami ir įteikdami lašelio formos emblemą.  Pertraukų metu visa mokyklos bendruomenė klausėsi dainų apie vandenį.

     Mokiniai turėjo progą dalyvauti vandens gertuvių konkurse, kurį organizavome ketvirtos pertraukos metu. Buvo paskelbtos net 9 nominacijos. Diplomais ir užrašų knygelėmis apdovanoti  nominantai, dovanos laukė visų konkurso dalyvių.

     Galiausiai įvyko viktorina „Vandens galia“, kurios metu mokiniai pademonstravo savo žinias apie vandenį, o aktyvūs dalyviai buvo apdovanoti rašikliais. Pertrauką užbaigėme linksmomis rungtynėmis, o pagrindinį prizą, žingsnių skaičiuoklį, iškovojo Liepa Vitkutė iš 6a klasės. Visus šventės prizus įsteigė Akmenės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras.

     Tikimės, kad ši šventė dar kartą visus paragino dažniau plauti rankas, gerti vandenį ir būti sveikais.

Nuotraukos:
Roma Kleinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas