Stiprūs kartu

  • Paskelbė : Greta Jockutė
  • Paskelbta: 2022-03-28
  • Kategorija: Renginiai

Prasidėjus karui Ukrainoje istorijos mokytojos Gintarės Sudarienės iniciatyva mūsų mokykla prisidėjo prie Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos sukurtos palaikymo akcijos Ukrainai - ‘’Visuotinė istorijos pamoka’’ - apie Ukrainos istoriją. Mokiniai ne tik dalyvavo visuotinėje nuotolinėje pamokoje, bet ir, norėdami palaikyti Ukrainą, iš to, ką rado namuose, pasigamino Ukrainos vėliavėles ir atsinešė į pamoką. Vėliavėlės vėliau papuošė mokyklos klases. 

Minėdami Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną nepamiršome ir nuo karo kenčiančių žmonių. Humanitarinės pagalbos teikimui Mokinių Tarybos skatinami mokiniai ir mokytojai paaukojo 209,70 EUR. Visi mokiniai dalyvavo pilietinį mąstymą skatinančioje pamokoje „Būti ar nebūti?“ apie Lietuvos kelią į laisvę, apie žmonių ryžtą ir kodėl kitų šalių parama yra tokia svarbi tame kelyje. Technologijų mokytojos Gražinos Liaukšienės iniciatyva buvo pagamintas solidarumo medis, prie šio kūrybos galėjo prisidėti kiekvienas mokinys, nupynęs Lietuvos ar Ukrainos vėliavų juosteles. Pirmieji prie apyrankių pynimo akcijos prisijungė 5-tokai ir 6-tokai, apyrankes pynė sau, tėveliams, močiutėms, broliams, sesėms, kaimynams…Solidarumo medis dabar puošia mokyklos fojė. 

Vykstant karui Ukrainoje, itin svarbu su mokiniais apie tai kalbėtis, kad vaikai ir paaugliai girdėdami daug skirtingos ir net suaugusį žmogų gąsdinančios informacijos neliktų vieni su savo nerimu, baimėmis ir fantazijomis. Mokykla šiuo neramiu metu siekia dar labiau puoselėti vaikų psichologinę sveikatą, ugdyti jų socioemocinę kompetenciją ir pilietiškumą. 

Šiuo neramiu metu kiek įmanoma aiškiau atsakykime į vaikams kylančius klausimus, paskatinkime įvardinti, kaip jaučiasi, kad savyje nekauptų nerimo, ir leiskime jiems prisidėti prie paramos Ukrainos žmonėms. Paramos Centro psichologai sako, kad vaikai ir paaugliai jaučiasi saugesni, kai žino, kad gali padėti. 

Prieš keletą dienų vienas penktos klasės mokinys pasidalino savo gerumo istorija:

‘’Mokytoja, mūsų kieme mama ir vaikas ukrainiečiai, aš vaikui daviau mašinėlę ir meškiuką, o mama saldumynų. Dabar toks laikas, kad nors ir pusę žaislų atiduočiau, tiesiog jei padėsi - Dievas ir tau padės’’. Stiprūs kartu. 

 

Nuotraukos:
Mokyklos archyvas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas