Komanda „FC NAyern“ konkurse „1:0 vokiečių kalbos naudai“

  • Paskelbta: 2024-05-09
  • Kategorija: Konkursai

Balandžio 24 dieną šeši 5c klasės mokiniai, subūrę komandą ir pasivadinę „FC NAyern“, dalyvavo konkurso „1:0 vokiečių kalbos naudai“ šalies finaliniame etape. Konkursas skirtas 5-6 klasių moksleiviams, besidomintiems futbolu ir vokiečių kalba.

Renginys vyko Kaune. Rungėsi 15 stipriausių šalies penktų ir šeštų klasių mergaičių ir berniukų komandų, mėgstančių žaisti futbolą ir mokytis vokiečių kalbos. Finale dalyvius pasveikino ir sėkmės linkėjo Vokietijos ambasados Vilniuje Deutsche Botschaft Wilna kultūros ir žiniasklaidos skyriaus vadovė Anja Luther, Goethe‘s instituto Lietuvoje direktorė Anna Maria Strauß, Lietuvos futbolo federacijos „Lietuvos futbolas“ techninis direktorius Reinhold Breu, Lietuvos futbolo federacijos Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidentas Ignas Marcinkevičius. Konkurso organizatoriai sakė, jog visos finale dalyvaujančios komandos jau yra nugalėtojos – į šalies finalą jos pateko po to, kai komisija, įvertinusi 34 komandų pateiktus kūrybinius darbus, jų kūrybą įvertino aukščiausiais balais.

Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tarp šių 15 komandų pateko ir mūsų progimnazijos 5c klasės mokiniai: Smiltė Žąsytytė, Enrika Grigorevičiūtė, Tautvydas Matas Brasas, Kristupas Jagiela, Vytas Kaikaris, Rėjus Mačius. Visos komandos turėjo galimybę rungtis dėl pagrindinio prizo (futbolo savaitgalis Berlyne su futbolo treniruotėmis, ekskursijomis po Berlyną, dalyvavimu Bundeslygos varžybose bei apsilankymu futbolo klube „Hertha BSC“). Mokiniai finalą pradėjo nuo komandos „FC NAyern“ pristatymo, kuriame surinko aukščiausią įvertinimą, atliko vokiečių kalbos užduotis, žaidė futbolą ir susirado naujų draugų. Mūsiškiai nuoširdžiai ir entuziastingai kovėsi visose rungtyse! Pagrindiniais konkurso nugalėtojais netapome, bet nelikome ir paskutiniai. Mokiniai grįžo kupini įspūdžių ir pasiruošę kitais metais dar kartą dalyvauti konkurse.

https://www.goethe.de/ins/lt/lt/spr/unt/ver/fus/022.html

https://www.facebook.com/FutbolasVisiems/videos/798683685153598?locale=lt_LT

Nuotraukos:
Futbolas visiems

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas