„Saulėtekio“ aštuntokės tarptautinėje konferencijoje

„Saulėtekio“ aštuntokės tarptautinėje konferencijoje

Šiaulių Simono Daukanto inžinerijos gimnazija ir Šiaulių valstybinė kolegija kovo 1 dieną sukvietė gimnazijų, progimnazijų, vidurinių ir pagrindinių mokyklų moksleivius į XXIII tarptautinę konferenciją „Moksleivių projektiniai matematikos, informacinių technologijų, ekonomikos ir inžineriniai darbai“. Konferencijos tikslas – kuriant ir pristatant projektinius darbus ugdyti mokinių kūrybiškumo, komunikavimo, skaitmeninę kompetencijas.

Mokiniai iš Lietuvos, Latvijos skaitė pranešimus apie įvairias  matematines sritis, atliktus projektinius darbus, dalijosi patirtimi.

„Saulėtekio“ progimnazijos 8a klasės mokinės Laura Juodžionytė ir Austėja Vaitkutė paruošė ir pristatė pranešimą „Mokomės įdomiau – žinome daugiau“. Aštuntokės, padedamos mokytojų Romos Rudienės ir Angėlės Kazlauskienės, pasidalijo gerąja patirtimi, pristatė mokykloje įvykusias integruotas matematikos, biologijos, technologijų, lietuvių kalbos pamokas bei projektus. Papasakojo apie integruotas, patyrimines su STEAM veiklomis verslumo ir finansinio raštingumo veiklas pamokose. Laura ir Austėja pasidžiaugė, kad „Saulėtekio“ progimnazijos mokiniai turi galimybę mokytis finansinio raštingumo integruotose pamokose, įvairiuose konkursuose, būrelyje, išvykose. Taip pat trumpai pristatė mokykloje kuriamas Jaunimo bendroves.

Mokinės tarptautinėje konferencijoje akcentavo, kad finansinis raštingumas yra labai svarbus. Tai supratimas apie taupymą, investavimą ir skolinimąsi. Tik būdami kompetentingi šioje srityje gebėsime efektyviai valdyti savo finansus, greičiau pasieksime išsikeltus tikslus. Labai svarbu dar mokykloje ugdyti finansinio raštingumo kompetenciją ir gebėjimą elgtis su pinigais. Anksti įgytos žinios padės išvengti finansinių klaidų.

Konferencijos pabaigoje mokinių darbus aptarė Šiaulių valstybinės kolegijos dėstytojai ir visiems  palinkėjo neprarasti susidomėjimo mokslu, atrasti vis ką nors naujo.

Matematikos mokytoja Roma Rudienė

Nuotraukos:
Roma Rudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas