Jaunųjų verslininkų patirtis

Gruodžio 10 dieną Vilniuje vyko jaunųjų verslininkų mugė eXpo 2022. LITEXPO parodų ir kongresų rūmuose savo produktus ir paslaugas pristatė ir pasiūlė Jaunosios mokinių bendrovės iš visos Lietuvos.

Kalėdinė eXpo yra jau tradicija tapęs „Lietuvos Junior Achievement“ renginys, kuris suteikia išskirtinę galimybę susipažinti su jauniausiais verslų kūrėjais Lietuvoje – moksleiviais. Į šią mugę buvo atrinkta ir pakviesta „Saulėtekio“ progimnazijos 7a klasės mokinių sukurta Jaunoji bendrovė PADOVANOK. Šiemet bendrovės išvyka buvo finansuojama projekto „Kokybės krepšelis“ lėšomis. O kad gerosios patirties sklaida būtų platesnė, kartu vyko ir būrelio „Ekonomika kitaip“ nariai. Mūsų mokyklos jaunieji verslininkai išradingai pristatė savo gaminius komisijos nariams, įvairių įmonių ir organizacijų atstovams. Iš komisijos sulaukė daug pagyrimų, patarimų, pasiūlymų, pastebėjimų, kaip vystyti ir tobulinti savo idėjas toliau, o iš būrelio narių – palaikymo.

Mugės metu skambėjo retro, džiazo (lindyhop) ir Baltojo Kiro muzika, džiugino šventiškai nusiteikę mokiniai, verslo mentoriai ir mugės svečiai.

Po renginio visi vyko pasigrožėti didinga Vilniaus kalėdine eglute, pasivaikščioti po šventinę Katedros aikštę, apsilankyti tradiciniame Kalėdų miestelyje.

Jaunieji verslininkai patyrė daug malonių neišdildomų įspūdžių. Pasisėmė žinių, įveikė jaudulį ir sukaupė patirties.

Matematikos mokytoja Roma Rudienė

Nuotraukos:
Roma Rudienė, LJA

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas