Džiuginantys rezultatai

  • Paskelbė : Rūta Zaveckienė
  • Paskelbta: 2024-05-20
  • Kategorija: Svarbu!

Baigiasi dar vieni mokslo metai. Tai - ne atokvėpis. Tai praėjusių mokslo metų ugdymo situacijos įsivertinimas ir mintys apie ateitį. Mokslo metai buvo sudėtingi ir teko įveikti nemažai iššūkių. Baigėme „Kokybės krepšelio“ veiklas, įgyvendinom atnaujintą Ugdymo turinį, pradėjom dirbti su nauju Tamo dienynu. Daug pastangų reikėjo komplektuojant kvalifikuotą mokytojų kolektyvą. Džiugu, kad nuoseklus kasdienis darbas davė gerų rezultatų. Be tradicinių laimėjimų rajoninėse olimpiadose, konkursuose, varžybose, apdovanojimų respublikiniuose internetiniuose konkursuose, praitais metais  mūsų progimnazija tapo Lietuvos mokyklų žaidynių progimnazijų ir pagrindinių mokyklų III vietos laimėtoja.

Švietimo, aukštojo mokslo ir mokslo žurnalas REITINGAI kiekvienais metais pateikia išsamius ir plačius švietimo institucijų tyrimus bei reitingus. Pernai šiame žurnale „Verslumą aktyviausiai propaguojančios mokyklos 5 – 8 klasių kategorijoje“ mūsų progimnazija reitinguota 11 pozicijoje Lietuvoje. Šiais metais leidinys pirmą kartą pristato tyrimą, kuris parodo, kurių mokyklų didžioji dalis mokinių per metus padarė pažangą. Gilinosi į lietuvių kalbos, matematikos, biologijos ir informacinių technologijų disciplinas. Naujosios Akmenės  „Saulėtekio“ progimnazija užėmė septintąją vietą tarp Lietuvos progimnazijų, kurios padeda augti daugumai savo mokinių. Prie šių rezultatų prisidėjo ne tik nuoseklus ir atsakingas mokytojų darbas, didesnės mokinių pastangos, bet ir „Kokybės krepšelio“ suteikta galimybė  teikti papildomą pagalbą mokiniams ne tik grupėse, bet ir individualiai. Kiekvienas mokinys – individuali asmenybė su savais poreikiais, savitu mokymosi stiliumi, savitu bendravimu. Erdvė pažangai beribė.

Nuo šių metų Akmenės rajono penkios švietimo įstaigos – tarp jų ir mūsų progimnazija – pradeda diegti „Tūkstantmečio mokyklų“ pažangos plano įgyvendinimą keturiose veiklos tobulinimo srityse: įtraukiojo ugdymo, lyderystės, kultūrinio ugdymo ir STEAM diegimo. Mes gilinsimės į įtraukųjį ir kultūrinį ugdymą. Tikimės, kad šis projektas padės dar efektyviau  siekti kiekvieno mokinio pažangos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas