Verslumo ir finansinio raštingumo pamoka „Imamės darbų“

Balandžio 25 d. Lietuvos kurorte, Palangoje, Jaunimo bendrovės PADOVANOK ir būrelio „Ekonomika kitaip“ nariams vyko verslumo, finansinio raštingumo  pamoka. Mokytojos Roma Rudienė  ir Ružana Brasienė  iš anksto paruošė mokiniams užduočių, kurias norint atlikti prireikė drąsos, sumanumo, kūrybiškumo.

Nuvykę į Palangą, mokiniai susiskirstė į darbo grupes ir gavo užduočių lapus. Pasiruošti pamokai reikėjo dar Naujojoje Akmenėje. Visi turėjo pasidomėti, kiek kainuoja Latte, Kapučino ir juodos kavos puodelis mūsų mieste, bet kurioje degalinėje ir kurorte. Palygino brangiausios, pigiausios juodos duonos kainas abiejuose miestuose ir įsitikino, kad kurorte viskas žymiai brangiau. Palangoje mokiniai turėjo įvertinti kai kurių gaminių kainas Basanavičiaus gatvėje ir prie jūros. Daugelis bendravo su verslininkais, uždavė jiems klausimų ir sulaukė atsakymų. Diskutuodami aiškinosi, kodėl skiriasi ir nuo ko priklauso tų pačių gaminių kainos skirtingose Palangos vietose.

Visi su užduotimis susitvarkė nepriekaištingai. Džiugino mokinių įsitraukimas, savarankiškas sprendimų priėmimas. Pamoka pavyko ir jauniesiems verslininkams labai patiko.

Nuotraukos:
Roma Rudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas