Jaunimo bendrovės „Kubas“ veikla ir pasiekimai

Prieš užbaigdami mokslo metus norime pasidžiaugti Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos Jaunimo bendrovės „Kubas“ veikla ir pasiekimais.

Visus mokslo metus bendrovės prezidentė Gabija Kuznecova kartu su bendramintėmis Minde Ror ir Ema Ruginyte intensyviai darbavosi. Mokinės parengė išsamų verslo planą ir sugebėjo jį puikiai pristatyti įvairiuose verslumo renginiuose. Merginos gamino žaidimų kauliukus-pieštukines, o prie jų prijungė įvairius loginio mąstymo, judėjimo pačių sukurtus žaidimus. Susidomėjimas produktu buvo didžiulis. Bendrovės veikimo metu jaunosios verslininkės dalyvavo konkursuose, eXpo mugėse, įvairiose edukacinėse patirtyse, dalijosi gerąja patirtimi su bendraamžiais, verslininkais.

Jaunimo bendrovė kartu su būrelio ,,Ekonomika kitaip“ nariais gruodžio mėnesį dalyvavo didžiausiame „Lietuvos Junior Achievement“ organizuojamame verslumo renginyje – metų antreprenerystės festivalyje – „Kalėdinė mokinių mokomųjų bendrovių eXpo“. Kaip teigė jaunosios verslininkės Gabija, Ema ir Mindė, Kalėdinėje eXpo mugėje iš komisijos narių ir verslininkų sulaukė nemažai komplimentų, gavo naudingų patarimų, kaip išgryninti produkto išskirtinumą ir tikslinį vartotoją bei kaip patobulinti patį gaminį.

Šiaulių prekybos ir pramogų centre ,,Saulės miestas“ vykusioje mokomųjų mokinių bendrovių regioninėje mugėje ,,Šiauliai eXpo 2024“ mūsų  JB „Kubas“ pelnė nominaciją  „Geriausia mokomoji mokinių bendrovė (MMB) (5-8 kl. kategorijoje)“. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės šiuo pasiekimu. Dalyvavome ir „Mažeikių eXpo 2024“, mokyklinėje mugėje, įvairiuose finansinio raštingumo konkursuose, renginiuose.

Dirbdamos Mokomojoje mokinių bendrovėje kūrėme, vystėme, valdėme verslą, priėmėme reikšmingus sprendimus. Taip pat įgijome žinių, praversiančių kuriant verslą ateityje: ugdėme lyderio savybes ir bendravimo įgūdžius, kūrybiškumą bei finansinį raštingumą.

Jaunimo bendrovė „Kubas“ baigė savo turiningą veiklą. Su bendraminčiais susitiksime kitais mokslo metais ir vystysime naujus verslus, įgyvendinsime naujas idėjas.

 

Jaunimo bendrovės „Kubas“ veiklą koordinavo, mokinėms padėjo ir patarė mokytoja Roma Rudienė

Autorius:
Roma Rudienė

Nuotraukos:
Roma Rudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas