„Saulėtekio“ šeštokės tarptautinėje konferencijoje

Šiaulių Simono Daukanto gimnazija ir Vilniaus universiteto Šiaulių Akademija kovo 3 dieną sukvietė gimnazijų, progimnazijų, vidurinių ir pagrindinių mokyklų 6–12 klasių moksleivius į XXII tarptautinę konferenciją ,,Moksleivių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos projektiniai darbai“. Konferencijos tikslai – skatinti domėtis matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos mokslais ir viešinti mokinių vykdomus projektus bei kūrybinius darbus,  o taip pat skatinti mokinius ir mokytojus patirti bendradarbiavimo sėkmę.

Į VUŠĄ atvyko mokiniai ir mokytojai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš kaimyninės Latvijos. Plenariniame posėdyje buvo perskaityta 12 pranešimų lietuvių ir anglų kalbomis. Toliau darbas vyko keturiose sekcijose, kuriose buvo pristatyti 45 vienas už kitą įdomesni ir svaresni mokinių darbai.

„Saulėtekio“ progimnazijos šeštokės Ema Ruginytė ir Gabija Kuznecova, kurias konsultavo mokytojos Roma Rudienė ir Angėlė Kazlauskienė, pristatė pranešimą ,,Trumpalaikiai integruoti patyriminiai projektai“. Su konferencijos dalyviais merginos pasidalijo gerąja patirtimi apie mokymąsi kitose aplinkose, išeinant už mokyklos, klasės ribų. Toks mokymasis suteikia daug daugiau žinių, kurias lengva pritaikyti praktiškai bei geriau jas įsiminti, sukuria aiškias sąsajas tarp skirtingų mokomųjų dalykų. Buvo pristatyti trumpalaikiai integruoti projektai ir pamokos su STEAM veiklomis Naujosios Akmenės L. Petravičiaus aikštėje, „Vaikų pasaulyje“, Akmenės rajono Viešosios bibliotekos erdvėse, mokyklos kieme. Agnė ir Gabija savo pranešimu įrodė, kad matematikos (ir kitų mokomųjų dalykų) galima mokytis kūrybingai ir išmaniai.

Mūsų projektinius darbus aptarė bei įžvalgų pateikė Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos dėstytojai, profesoriai.  Mokinės pasidžiaugė labai gerais įvertinimais.

Diena buvo nelengva, tačiau ji prabėgo greitai ir turiningai. Išklausyta daug įdomių pranešimų. Grįžome kupinos įspūdžių ir naujų idėjų ateities projektiniams darbams.

 

                                                                                                     Matematikos mokytoja metodinikė Roma Rudienė

Nuotraukos:
Roma Rudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas