2d klasės edukacinė išvyka į Vilnių

Pamenate, kaip 2d klasės mokiniai dalyvavo pilietinėje akcijoje „Konstitucija gyvai“ ir džiūgavo laimėję ekskursiją Signatarų namuose? Pagaliau gegužės 4 dieną sulaukė išsvajotos, dėl ligų atidėliotos edukacinės išvykos į Vilnių, kuris pribloškė ištverminguosius keliautojus mašinų gausa ir pastatų aukštumu.

Apžiūrėję paminklą Vilniaus įkūrėjui, antrokai patraukė į Gedimino pilies bokštą, kuriame susipažino su pilies istorijos įdomybėmis, Vilniaus pilių teritorijos raida ir pačios sostinės istorija, išvydo Gedimino laiško nuorašą, „dalyvavo“ ir kryžiuočių antpuolyje, ir Baltijos kelio akcijoje. Užlipę į Gedimino pilies bokšto aikštelę, lygino jį su Lietuvos trispalve, be kurios Gedimino pilies bokšto neįsivaizduojame, ir dairėsi į sostinę iš aukštai.

Signatarų namuose mokiniai klausėsi, kada ir kaip prasidėjo lietuvių tautos laisvės kelias ir kas buvo tie žmonės, kurie atkūrė Lietuvos valstybę. Valstybės pažinimo centre grupėse dėliodami dėliones bei žaisdami interaktyvius žaidimus mokėsi, kokie yra Lietuvos ir jos miestų simboliai, ką reiškia herbuose naudojamos spalvos ir simboliai, rungėsi, kas daugiau žino miestų, miestelių ir kaimų pavadinimų, prasidedančių išsitraukta raide. O ir namų darbų mums uždavė! Nagrinėsime mūsų miesto ir mokyklos herbus.

Nuotraukos:
Ineta Žilinskienė, Rasa Intienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas