Trečiokų adventinė vakaronė

  • Paskelbta: 2022-12-30
  • Kategorija: Renginiai

Adventas – tai susikaupimo ir ramaus pabuvimo metas. Metas, kai norisi būti geram, nuoširdžiam, daryti gerus darbus, sakyti gerus žodžius… Ir taip susikaupus laukti pačios gražiausios metų šventės – Kalėdų.

            Trečiokai laukė ir ruošėsi: mokėsi eilėraštukus, pasigamino žibintus, per dailės ir technologijų pamokas karpė kalėdinius karpinius, piešė piešinukus. Per pertraukas šurmuliavo ir svarstė: kaip čia viskas vyks?

            Ilgai laukėm... Ilgėjomės bendravimo ne per atstumą, nepaslėptų šypsenų. Sulaukėm!

Gruodžio 22 dieną mokyklos aktų salėje vyko 3 - ių klasių mokinių Adventinė vakaronė. Susirinko visa trečiokų bendruomenė. Tėveliai atėjo ne tuščiomis: pasipuošė stalus, atsinešė tradicinių Kūčių patiekalų. Žibintų skleidžiama šviesa, vaikų giedamos giesmelės, sakomi eilėraščiai vakarui suteikė jaukumo, ramybės ir šilumos. Mokinukai sekė pasakas, pasakojo apie Kūčių ir Kalėdų papročius. Trečiokai jau dideli: patys šoko ir mokė tėvelius žaisti Adventinius žaidimus, demonstravo ir kvietė išmėginti Kūčių vakaro burtus. Tėveliams teko minti mįsles, lenktyniauti kas greičiau pervys siūlus į kamuoliukus. Vakaro pabaigoje vaikai kartu su mamom ir tėčiais susisuko po vaško žvakelę. Mokiniai padovanojo tėveliams žibintus. Visi buvo pakviesti kartu sugiedoti kalėdinę giesmę, stipriai apsikabinti ir sušildyti vienas kitą savo gerumu ir meile. Išgirdęs skambant muziką ir vaikų balsus, į šventę užsuko Kalėdų Senelis. Atsinešė ne tik glėbį žaidimų ir geros nuotaikos, bet ir dovanų.

            Senovės tradicijos padeda nepamiršti tautos šaknų, papročių ir svarbiausių tradicijų.Saugokime ir puoselėkime šį lietuvių amžiais kurtą, išsaugotą turtą ir savo šeimose.

Nuotraukos:
Rūta Zaveckienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas