Patyriminių veiklų pristatymo diena

  • Paskelbta: 2022-06-20
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų mokykloje visus mokslo metus po pamokų vyko patyriminės veiklos. Jas pasirinko patys mokiniai. Kiekvienas mokytojas turėjo maždaug 12 mokinių grupę, su kuria „darbavosi“ – kas lipdė, kas siuvo, kas augino augalus ar darė bandymus, vaidino, stebėjo orą ir paukščius, eksperimentavo...

Birželio 15 d. kiekviena komanda pristatė savo veiklas draugams bei mokytojams.

Net 12 grupių mokyklos aktų salėje pristatė savo nuveiktus darbus (kūrė Kahoot, keliavo po augalų pasaulį, mokėsi muzikuoti, tyrė fizines charakteristikas, stebėjo aplinką, domėjosi žiemgaliais, keliavo į biblioteką, animavo pasaką, skaičiavo). Ten pat buvo ir “Keramikos paslapčių“ bei „Laimės pagalvėlių“ paroda.

Kitos komandos rinkosi lauke – aktyviose stotelėse –  ar mokyklos koridoriuje. Šių grupių mokiniai klausytojams ir stebėtojams papasakojo apie patirtines įžvalgas (meteorologija, paukščių stebėsena), taip pat buvo paruoštos įdomios praktinės veiklos (nuskaičius QR kodą surasti atsakymą; nematant užtepti sumuštinį ar parinkti produktus blynams, mokytis dirbti komandoje).

Mokyklos stadione sklandė mokinių pagaminti aitvarai bei buvo laikomas važiavimo dviračiu egzaminas.

Po renginio mokytojai aptarė sėkmes bei nesėkmes, diskutavo, ar pasiteisino ši popamokinė patyriminė veikla, kuri vyko mokslo metų eigoje (todėl mokiniai galės pradėti atostogauti visa savaite anksčiau).

Mokytojai pasidžiaugė nuveiktais darbais, mokinių įgytomis naujomis patirtimis.

Nuotraukos:
D. Jarušaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas