Projekto „Mokomės iš draugų” tęstinė veikla, skirta Sausio 13-ajai

2a klasėje vyko pilietinei akcijai „Atmintis gyva, nes liudija“ skirtos integruotos  pamokos su STEAM veikla.

Bendradarbiaujančių mokytojų buvo nutarta visą savaitę į pamokas per STEAM veiklas integruoti M.Nargėlaitės „Pasaka vaikams apie Sausio 13-osios įvykius“.

Mokiniai anglų kalbos pamokos metu atliko STEAM bandymą. Lėkštutėje įpiltas pienas  simbolizavo Lietuvą, centre įlašintas raudonas rašalas – pralietą Lietuvos gynėjų kraują. Ausų krapštukas, suvilgytas “Fairy”, mirktelėtas į „kraujo” centrą, raudoną rašalą išskiedė – tai mūsų tautos stiprybė vienybėje. Vaikams šis bandymas paliko didelį įspūdį, buvo nuspręsta tai pakartoti namie su tėveliais. Lietuvių kalbos pamokoje antrokai skaitė M. Nargėlaitės pasaką vaikams apie Sausio 13-osios įvykius. Pasaulio pažinimo pamokoje kalbėta apie šios dienos istorinius įvykius bei pasekmes. Per muziką moksleiviai dainavo patriotines dainas, o dailės pamokos metu iliustravo skaitytą pasaką, prisimintus istorinius įvykius.

Tą dieną tiesiogiai vyko ir bendros pamokos su „Juventos” 1a ir 4a klasėmis (mokytojos I. Karskienė, A. Dirginčienė, L.Stankuvienė). Aštuntą ryto buvo bendrai uždegamos žvakutės ant palangių, o antros pamokos metu pasidalyta žiniomis, potyriais, nuveiktais darbais.. Pirmokai juventiškiai parodė pasakos iliustracijas planšetėse, dainavo. Mokytojos A. Dirginčienės ketvirtokai pristatė mokinių pagamintą devyngalvį slibiną, suvaidino pasaką ir pademonstravo STEAM eksperimentą – vulkano išsiveržimą, taip pat padainavo apie Tėvynę. Saulėtekiukai pristatė savo bandymą, papasakojo, kaip sekėsi eksperimentuoti.

Džiaugiamės pavykusiomis veiklomis. Tai ne tik STEAM ir mokomųjų dalykų integravimas. Dar tai bendravimas ir bendradarbiavimas, pasidalijimas patirtimi ir naujomis idėjomis.

https://www.facebook.com/daina.jarusaitiene/videos/3379015755702934/?notif_id=1673680734933660&notif_t=video_processed&ref=notif

Nuotraukos:
D.Jarušaitienė, J.Butnorienė, A.Dirginčienė, I.Karskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas