Vilnius - daugiakalbis draugystės miestas

      1323 metais sausio 25-ąją Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas parašė laišką, skirtą Liubeko, Zundo, Brėmeno, Magdeburgo, Kelno bei kitų miestų gyventojams, pirmą kartą paminėdamas Vilnių ir kviesdamas atvykti visus geros valios žmonės. Šiomis dienomis Vilniuje gyvena apie 130 tautybių, 2/3 lietuvių, trečdalis kitataučių, iš kurių  net pusė lenkų tautybės. Bendrauti ir draugauti visada padeda kalbų mokėjimas. Dalijimasis mintimis, atradimais suartina skirtingų tautų bei kalbų žmones.

       Paminėdamos Vilniaus jubiliejų, akcentuodamos sostinės daugiakalbystę, anglų kalbos mokytoja L.Balčiūnienė ir lietuvių kalbos mokytoja J.Pociūtė sausio 24 dieną 7c klasės mokiniams vedė integruotą lietuvių, anglų ir lenkų kalbų pamoką. Mokiniai palygino visų trijų kalbų abėcėles ir garsų tarimo ypatumus, prisiminė indoeuropiečių kalbų šeimą bei kalbas, domėjosi mokslininkų prielaidomis apie baltų ir slavų kalbų šeimas, https://ukdataexplorer.com/european-translator/ programa rado panašiai tariamų tos pačios reikšmės žodžių, dainavo lenkišką dainelę, vertė kasdienines frazes iš lenkų kalbos į lietuvių ir anglų.

             https://padlet.com pateiktos mokinių refleksijos parodo, kad mokiniai bendraudami ir bendradarbiaudami nebijojo iššūkių ir perprato naujus dalykus, gebės pritaikyti turimą informaciją.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas