Antrokai aktyviai dalyvauja STEAM veiklose

Lapkričio mėnesį antrokai aktyviai dalyvauja STEAM veiklose, finansuojamose Savivaldybės lėšomis.

Šaltą lapkričio 18 rytą 2a klasės mokiniai išvyko į VU ŠA STEAM centrą ir dalyvavo edukacijoje su bandymų demonstracijomis „Paslaptingas elektros pasaulis“. Mokiniai stebėjo ir patys mokėsi įelektrinti kūnus. Suprato ir įsitikino, kad įelektrinti kūnai ne tik traukia, bet ir stumia. Edukacijos pabaigoje išbandė interaktyvią šokių sistemą – lavino greitą reakciją, pusiausvyrą ir dėmesį.

Energingi ir smalsūs mokiniai apsilankė Vilniaus universiteto bibliotekos Šiaulių akademijos Informacijos centre. Bibliotekininkė pristatė didžiausią Lietuvos knygą „Aukuras Salduvei“, sudomino vaikus jos dydžiu ir svoriu. Lankėsi kompiuterizuotoje skaitykloje, kur susipažino su specialia įranga, skirta regos negalią turintiems žmonėms.

Įdomių faktų mokiniai išgirdo lankydamiesi Centų kambaryje, kuriame panaudota daugiau nei 150 tūkst. monetų. Kambario sienos ir lubos išklijuotos centais, pastatytas ir simbolinis sostas, virš kurio pakabinta didžiulė vieno lito moneta ir Lietuvos žemėlapis. 

Vėliau antrokai užsuko į Šiaulių geležinkelio muziejų. Mokiniai apžiūrėjo unikalią senovinių garvežių lauko ekspoziciją ir toliau tęsė pažintį su geležinkelio istoriją atspindinčiais eksponatais. Labiausiai vaikus sudomino vienintelis Šiaulių krašte veikiantis geležinkelio maketas. Atkurtoje tarpukario Lietuvos geležinkelio stoties bilietų kasoje kiekvienas sau kompostiravo bilietą.

Palikdami šį eksponatais turtingą muziejų, moksleiviai nusifotografavo Šiaulių geležinkelio stoties panoramos fone ir džiaugėsi daug sužinoję ir pamatę.

Nuotraukos:
Jovita Butnorienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis mokymasis
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas